• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Arpayazı Köyünde Muhammedi Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’un Arpayazı (Poğırgof ) köyünde ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenlendi. Köyün dışında yeşil bir alanda gerçekleşen etkinlik, köy halkı tarafından yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Abdurrahman Tarhan’ın sunumunu yaptığı program, Muhammed Ali Çağlayan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Küçük Ali’nin Kur’an tilaveti büyük ilgiyle dinlendi. Ardından program, Grup Vahdetin okuduğu mevlit ve ilahilerle devam etti.

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Köy İmamı Molla Enes, köylerinde böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Peygamber Sevdalıları Platformuna katkılarından dolayı teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan bölgenin tanınan âlimlerinden Molla Ali Arslan, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Hz. Muhammed (sav)’in gönderildiği dönemde insanlığın canavarlaştığını ve yeryüzünde, insanlıktan eser kalmadığını söyleyen Molla Arslan, “Dikkat edin! Kendi evlatlarını canavarlar gibi yiyen insanların her biri; birer adil, her biri birer âlim ve her biri İslam ümmeti için birer yıldız oldu. Muhammed (sav)’in sevgisi beşeri olan bütün ahlakları onlardan uzaklaştırdı. Bütün yanlış yolları onlardan uzaklaştırdı. İşte Muhammed (sav) gelişi böyle zor bir dönemde oldu. İnsanlar içkiyi su gibi içiyordu. Kimse helal ve haramı bilmiyordu. Leş eti yiyorlardı. Zulüm ve hakaret son haddine ulaşmıştı. İşte böyle bir dönemde Allah (cc)  beşeriyetin kurtuluşu için peygamberini gönderdi.’’ dedi.

Kurtuluşun ancak Hz. Muhammed’e tabi olmakla mümkün olabileceğinin altını çizen Molla Arslan, “Hz. Muhammed’in ahlakı, sünneti ve hayatı, bizim için kurtuluştur. Bugün Muhammed (sav) aramızda değilse de, Kuran ve sünnet aramızdadır. Kendimizi evlatlarımızı, çoluk çocuğumuzu Muhammed (sav)’e kurban edelim ki, kendimizi kurtarabilelim. Bizler bunları kurban etmedikçe kazanamayız. Çünkü İbrahim (as) İsmail’ini kurban ettikten sonra İsmail’i kazandı. Yakup Yusuf’unu kurman ettikten sonra kazandı ve Mısırın Azizi oldu. Bizler de evlatlarımızı Allah’ın dinine Hz. Muhammed’in şeriatına kurban etmedikçe kurtuluşa ermeyeceğiz. Çünkü kâmil insan Hz. Muhammed (sav)’dir. Diğer önderler sakat ve felçlidirler. Hz. Resulullah’ı sevmek kurtuluştur. Onun izinden gitmek kurtuluştur. Onun ismini söylemek ve Onun ismi için sevmek kurtuluştur.’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zehra Sönmez adındaki küçük kız çocuğunun okuduğu ‘dua’ isimli şiirinin okunması esnasında duygulu anlar yaşandı. Program, Molla Ali Arslan’ın yaptığı dua ile sona erdi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir