• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
SERKA Kalkınma Kurulu yeni başkanını seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) 6.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Ağrı’daki bir otelin konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Kars İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı, SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile Kalkınma Kurulu üyeleri olan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, özel sektör ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, Kalkınma Kurulunun görev ve işleyişi hakkında üyelere bilgi verdi. 100 üyeden oluşan kurulun, ajansın danışma organı olduğunu belirten Özdoğan, “Kurul üyeleri dört ilin nüfusları baz alınarak tespit edilmiştir. Buna göre kurul; Ardahan’dan 19, Ağrı’dan 34, Iğdır’dan 21 ve Kars’tan 26 olmak üzere toplam 100 üyeden oluşmaktadır. Kalkınma Kurulunun ajansın çalışmaları hakkındaki görüş ve önerileri çok önemlidir.” dedi.

 

Kalkınma Bakanlığı’nı temsilen toplantıya katılan Strateji ve Politika Geliştirme Dairesinden Enes Soy ise, bölgesel kalkınma, kalkınma planları ile Kalkınma Ajansları hakkında sunum yaptı.

 

Daha sonra konuşan SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ise, Kalkınma Kurulu’nun çok önemli bir görev ifa ettiğini söyledi. “Kalkınma Kurulu, yılda en az iki kez toplanması öngörülen 100 kişilik bir kuruldur. Çok efektif çalıştığını da söyleyemeyiz. Ancak kombinasyonu itibariyle içerisinde merkezi hükümetin taşra kuruluşlarının, yerel yöneticilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve özel sektör temsilcilerinin bulunduğu çok nitelikli ve kuruluş mantığına uygun bir görev ifa edebilecek bir danışma kuruludur.”

 

Tekinarslan’ın konuşmasının ardından SERKA Program Yönetimi Birim Başkanı Oktay Güven ajansın çalışmaları ve mali destek programları hakkında üyelere bilgi verdi.

 

Konuşmalardan sonra Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimleri yapıldı. İki turlu gerçekleştirilen seçimlerin ilk turunda adaylardan Mehmet Özbey 40, Mehmet Akbaş 27 ve Yavuz Aydemir de 19 oy aldı. İkinci turda en çok oyu alan Mehmet Özbey ile Mehmet Akbaş yarıştı.

 

Yapılan seçimlerde Mehmet Akbaş 43 oy alarak Kalkınma Kurulu Başkanı, Mehmet Özbey de 42 oy alarak Başkan vekili seçildi. Katip üye seçimlerinde ise, en çok oyu alan Enver Levent Turan ile İbrahim Tırpancı asil üye, Allahverdi Türkeli ve Gülay Söylemez de yedek katip üye olarak seçildi. (Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir