• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
`Peygamberimiz Çocuklarla` yarışmasının ödül töreni yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği tarafından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Peygamberimiz Çocuklarla isimli sınavının sonuçları açıklanarak dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı sınavın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rida Derneği Başkanı Mehmet Şahin ve RİDA Yönetimi ile yarışmaya destek veren okulların müdürleri ve idarecileri, öğretmenler, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Program Hafız Mustafa Kara’nın okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan RİDA Derneği Başkanı Mehmet Şahin, Merkezine yetimi alarak çalışmalarına 4 yıl önce başladıklarını ifade etti

Şahin ayrıca ana teması Peygamber Sevgisi olarak gerçekleştirilen bu katılımın 10 bin kişi olduğunu ve dereceye girenlerin ödüllendirme zamanının geldiğini söyledi. Son olarak programa katkı sağlayan başta Selçuklu Belediyesi’ne, emek veren herkese ve sınava katılan öğrencilere teşekkür etti

Daha sonra söz alan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, konuşmasında Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında birçok organizenin yapıldığına ve belediye olarak da bu konuda birçok program yaptıklarını dile getirdi.

Altay, RİDA Derneğinin düzenlediği programa katılmaktan ve katkı sağlamaktan dolayı memnuniyetini ifade ederken, bu programın gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde yapılmasını temenni etti.

Programda Kutlu Doğumla ilgili bir konuşma gerçekleştiren İlahiyatçı Sami Yıldız ise, çocuklarını Peygamber Sevgisi ve onun hayatını öğrenme adına gerçekleştirilen bu programlara gönderen anne babalara teşekkür etti. RİDA Derneğinin yetim çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Yıldız, Suriye’de yaşanan zulme de değindi. Yüzbinlerce Suriyelinin yetimin kaldığını, ümmet olarak bunlara sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti.

Daha sonra çeşitli okullarda öğrencilerin hazırladığı şiirler, ilahiler ve gösteriler sergilendi.

Programın sonunda ise yarışmada dereceye girenlere ödül verildi. Yarışmanın birincisi Erkam Gökçepınar Umre, ikinci gelen Berkant Bakışlı tam altın ve üçüncü gelen Kağan Akan yarım altınla ödüllendirildi. Ayrıca Dereceye Giren diğer öğrencilere de toplamda 8 tablet bilgisayar, 20 bisiklet ve 200 kol saati ile 220 kişiye kitap seti hediye edildi.  

(İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir