• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İkra-Der Mısır'daki idam cezalarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla Mısır’da meşru olmayan askeri cunta tarafından uyduruk gerekçelerle verilen idam cezalarını kınadı.

 

İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mısır halkı tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Mısır hükümetini 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri bir darbeyle iktidardan uzaklaştırmıştır. Darbe sürecine karşı insanlık tarihinin en meşru ve ahlaki direnişlerinden birini gösteren Mısır halkının yüzlercesini katleden, binlercesini de zindanlara dolduran Sisi cuntası, şimdi de uyduruk gerekçelerle sözde mahkemelerinde yargıladığı Müslümanlara idam cezaları vermeye başlamıştır”

 

 

“Bu utanç verici kararı kınıyoruz”

Basın açıklamasında idam kararlarının gerekçelerine atıfta bulunarak, “Cunta yönetiminin kiralık hâkimleri tarafından sözde medeni dünyanın gözleri önünde  ‘Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı’  gibi uydurma gerekçelerle 529 kişiye verilen idam cezalarının üzerinden çok zaman geçmeden yine düzmece gerekçelerle bugün de 683 kişiye daha idam cezası verilmiştir. Bu utanç verici kararı kınıyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.”denildi.

 

 

“İdam kararları darbecilerin içine düştüğü çaresizliğin göstergesidir”

Mısır halkının tercihi ile iktidara gelen İhvan-ı Müslimin hükümetini seçimle iktidardan uzaklaştıramayacağını bilen zorba güçlerin katliamlara başladığına değinen Akay, “Sözde demokrasi ve insan hakları havarisi ABD, Siyonist İsrail ve onların İslam coğrafyasındaki kuklalarının desteğini alarak binlerce Müslüman’ı katletmiştir. Ayrıca binlerce Müslümanı akla zarar gerekçelerle zindanlara hapsetmiş ve böylece direnişin gücünü kıracağını zannetmiştir.  Ancak Adeviyye  ve En-Nahda meydanlarında en sevdiklerini, ciğerparelerini şahadete uğurlayan Müslüman Mısır halkının Özgürlük için  direniş iradesini kıramamıştır. Direnişi ve şehadeti en yüce değer olarak kabul eden asırlık İhvan mektebinin talebelerini  teslim alamayan zorba güçler bir türlü kıramadıkları direniş karşısında adeta çılgına dönmüş ve baskılarını artırmaya devam etmiştir. Son olarak 683 Müslüman’a verilen idam kararı darbecilerin içine düştüğü çaresizliğin bir sonucudur.”dedi.

 

 

“Despotizmini ve şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”

Siverekli Müslümanların Mısır’daki askeri cuntanın kararlarını telin ettiklerini belirten Akay, “Bizler Siverekli Müslümanlar olarak Mısır halkının iradesine karşı gerçekleştirilen haksız, hukuksuz, bir o kadar da ahlaksız ve alçakça saldırıları,  bir müsamereden farksız idam kararlarını, İsrail, ABD kuklası Sisi cuntasının baskı ve despotizmini ve şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.  Zorba güçlerin katliamları sonucunda şehadete ulaşan kardeşlerimizin şehadetinin kabulünü yüce rabbimizden diliyoruz. Mahkeme salonlarında alınları ve davaları kadar bembeyaz kefenleri içerisinde hakkı ve adaleti haykıran, şehadeti esarete tercih eden ve zilleti asla kabul etmeyeceklerini sözde medeni dünyanın yüzüne haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz”ifadelerini kullandı.

 

 

“Direnişin yanında olacağımızı haykırıyoruz”

Mısır halkının onurlu direnişini selamladıklarını söyleyen Akay, “Bizler inanıyoruz ki kardeşlerimizin bu onurlu ve imanlı direnişleri karşısında zalimlerin oyunları ve düzenleri yerle bir olacaktır. ‘Allah, zalimlerin yaptıklarından bihaber değildir. Sadece onları, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne ertelemektedir ( İbrahim:42)’ ‘Şüphesiz, size vaat edilen gerçekleşecektir.(Mürselat:7)’ Şüphesiz Allah vaadinden dönmeyendir. Mısırlı kardeşlerimizin direnişi ile iftihar ediyoruz.   Bu direnişle dayanışma içerisinde olacağımızı haykırıyor, zorba güçlerin zulümlerini ve idam kararlarını bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”dedi.

 

 

“Cuma namazından sonra kitlesel basın açıklaması düzenlenecek”

Açıklamanın sonunda Sivereklilere seslenen Akay, “2 Mayıs 2014 Cuma günü, Cuma namazının ardından Sulu Camii önünde, Mısır’daki idam kararlarına tepki amacıyla yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm Siverek halkını davet ediyoruz”şeklinde duyuruda bulundu. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir