• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
`Muhammed`i Sevda Var Bu Diyarlarda`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye KÖYDER, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Kumlu (Dukuk) Mahallesinde ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi.  Cami avlusu açık alanında düzenlenen kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

İkindi namazının ardından genç-yaşlı, bay-bayan köy halkı, kutlu doğum etkinliğine katılmak için cami avlusuna akın etti. Etkinliğe katılanların ellerindeki tevhid bayraklarının yanı sıra üzerinde Rabia işaretlerinin yazılı  ‘Kumlu’ dan Mısıra selam’ pankartları dikkat çekti.

Sunuculuğu İbrahim Bahadır’ın yaptığı program, Rıdvan Erol Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Muhammed’i sevda var bu diyarlarda”

Programda konuşan Araştırmacı Yazar Abdullah Kavan,  kutlu doğum etkinliklerinin önemine değinerek;  “Mart ayından başlayan, Nisan ayının tümünü kaplayan, Mayıs ayına taşacak gibi görünen bir Muhammed’i sevda var bu diyarlarda. Daha önce köylerimiz, ilçelerimiz ve bölgemiz çok değişik kalabalıklar görüp sahiplik ettiler. Elhamdülillah bugün bu meydanlar ve coğrafyamız Muhammed’i kalabalıklara sahiplik ediyor. Bunun için şükür ve hamd ediyoruz.  Bu davanız, misyonunuz ve yolunuz hayırlı ve mübarek olsun, diyoruz. İnanın bu Muhammedi sevda ve misyon o kadar çok önemli ve çok önemsenmesi gerekir ki ilk başta şahsiyetimiz, ailelerimiz, toplumumuzun buna çok ihtiyacı vardır. Bu sevdayı hayatımızın merkezine taşımamız gerekir. Bugün Mısır’ın, Suriye’nin, Arakan’ın Myanmar’ ın ve birçok İslam beldesinin aslında sadece Müslümanların değil bugün buhranlar yaşayan Avrupa’nın tüm insanlığın Muhammed’i sevdaya ve misyonuna ihtiyacı vardır.” İfadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından sahneye gelen Ensar İlahi Grubu Sanatçı Bilal’in seslendirdiği ilahiler, etkinliğe katılanları coşturdu.

“İslam’dan başka kurtuluş yolu yoktur”

İlahilerden sonra etkinlikte bir konuşma yapan Ekrem Açılan Hoca, “İnsanlık tarihiyle, din ve peygamberlik tarihi de başlamıştır. Allah’u Teâlâ ilk insan ve olarak Hz. Âdemi yarattı.

Ve ilk peygamber olarak da onu görevlendirdi. Hz. Âdem ile son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) arasında Allah’u Teâlâ insanlara 124 bin peygamber gönderdi.

Bütün peygamberlerin bir tek davası olmuştur. İnsanları kula kulluktan kurtarıp Allah’a kul etmek için insanları hep Tevhid dinine çağırmışlardır.

Ve bütün peygamberler insanlara seslenerek ‘Ey insanlar gelin La ilahe illallah deyip kurtuluşa erin.” demişlerdir. Çünkü bundan başka kurtuluş yolu yoktur.

Tarihe baktığımızda ne zaman insanlar ilahi mesajları unutmuş Allah’ın gönderdiği peygamberlerin gösterdiği yoldan uzaklaşmışsa Allah’u Teâlâ yeni bir peygamber göndermiştir.

Hz. Muhammed’in gelişinden önce insanlık cahiliyetin koyu karanlığında idi insanlık ve adalet kalmamıştı zengin ve fakir arasında uçurumlar vardı ve kölelik had safhada idi hayvan pazarları gibi pazarlar kurulup insanlar köle olarak satılıyordu.

Fakirlerin ezilmişlerin ve kadınların insan değeri olarak hiç kıymeti yoktu insanlık Hz. Muhammed’in nurlu gelişiyle değer buldu.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan mevlithanlar Aydın Dağlı ve Ümran Bağış, Mevlid-i Şerif okudular. Program, tekrar sahneye çıkan Ensar İlahi Grubu ve Kumlu Çocuk İlahi Grubunun seslendirdikleri ilahilerle devam etti. Etkinlik,  Necmeddin Şimşek Hoca’nın okuduğu duayla sona erdi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir