• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
İdari ve iktisadi Bilimler Öğrenci Birliği Çalıştayı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Öğrencilerin düzenledikleri etkinliğe Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, öğretim üyeleri ve 15 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti.

 

Program, Öğrenci Topluluğunun amaçlarını ve çalışmalarını içeren bir sinevizyon gösterimi ile başlayarak Öğrenci Topluluğu Başkanı Ayhan Çal’ın yaptığı açılış konuşmaları ile devam etti.

 

Çalıştayın amacının, İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi öğrencilerini bir araya getirerek, kaynaşmalarına vesile olmak olduğunu söyleyen Çal, “İİBF mezunları layık oldukları yerlerde çalışamıyorlar. Bu çalıştayla neler yapılabileceklerini tartışarak, gerekli adımlar atacaklar. Ulusal ve uluslararası platformda, birlik ve beraberlik çerçevesinde bilgi ve birikimlerin paylaşılması gerekir.” dedi.

 

Türkiye’de 179 üniversitenin bulunduğunu ve bu üniversitelerde en kolay açılan fakültenin İİBF olduğunu dile getiren İİBF Dekanı Prof. Dr. Levent Gökdemir, “Çalıştayın yaygınlaştırılması ve gelenekselleştirilmesini temenni ederim. Türkiye’de 109 tanesi devlet 70 tanesi de özel üniversite olmak üzere toplam 179 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerden en kolay açılan fakülte ise İİBF’dir. İstatistiklerle İİBF mezunu 350 bin kişinin iş aradığını ve bu çalıştayla elde edilecek önemli verilerle istihdam alanında da rahatlama sağlanacağına inanıyorum.

 

Yapılan konuşmaların ardından çalıştay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İİBF öğrenci temsilcisinin “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencilerinin İstihdam Sorunları” adlı sunumu ile başladı.  (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir