• DOLAR 32.368
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Suriyeli çocuklar özgürlüğe uçurtma uçurdular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Mardin’de hayatlarına devam eden öksüz ve yetim Suriyeli çocuklar için, Mardin İHH ve hayırsever bir grup bayan tarafından Akres Mevkiinde uçurtma şenliği düzenlendi.

 

 

Suriyeli öksüz ve yetim çocuklar hem yakınları ile hem de etkinliği düzenleyen ailelerle birlikte hazırladıkları uçurtmaları uçurtarak ülkelerine barışın gelmesini diledi.

 

 

Programa katılan ve Suriyelilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Çeşitli oyunlar ve şarkılar sergileyen çocuklar ise kaymakam tarafından ilgiyle izlendi.
 

 

Burada kısa bir açıklama yapan Karataşoğlu, “Gördüğünüz gibi yüzlerce çocuk burada uçurtma şenliğimiz için geldiler. Bu yıl Suriyeli çocuklarımız için ilk kez düzenlediğimiz uçurtma şenliğinde amacımız çocuklarımıza dolu dolu bir hafta yaşatmak. Buradaki hayırsever kardeşlerimize çeşitli etkinlikler ile çocuklarımıza bu haftayı doyasıya eğlenceli geçirmek için çaba sarf ettiklerinden dolayı şahsım adına herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir gün geçiriyorlar çocuklarımız. Ben tekrar bu aktivitede emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Mardin İHH Temsilcisi Abdurrahman Ceylan ise uçurtma şenliğini “Yetim Gülerse Mardin Güler, Mardin Gülerse Dünya Güler sloganı ile bu düzenlediklerini ifade etti. Ceylan, “Bugün burada istedik ki bir günlüğüne bile olsa Suriyeli çocuklarımız özgürlüklerini uçurtmaları aracılığı ile haykırsınlar. İstiyoruz ki çocuklar oynadıkları sokaklardan kaçmak zorunda kalmasın, onların sesi olalım istedik. Savaştan kaçan, çocukluklarını yaşayamayan bu kardeşlerimizi bir nebze olsun mutlu etmek en önemli vazifemiz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizlere destek olan hayırseverlerimize teşekkür ediyor, bu ve benzeri etkinliklerimizin de devam edeceğini bildiriyoruz. Her şeyin en güzelini, en mükemmelini yapmak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir