• DOLAR 32.502
  • EURO 34.595
  • ALTIN 2478.479
  • ...
Tektek dağları turizme açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - 2007 yılında Milli Park ilan edilen Tek Tek Dağları Milli Parkında gerçekleştirilen Doğa Yürüyüşü’ne Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırıcı ve doğaseverler katıldı.

 

Bölgede kurulan kıl çadırda doğaseverlerle bir araya gelen Vali Küçük burada kendisine gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Küçük minik doğacıları da unutmadı.

 

Bu sene her yıl olduğu gibi yoğun ilginin gösterildiği doğa yürüyüşünde Bisiklet İl Temsilciliğine bağlı Urfalı bisikletçiler 16 kilometrelik zorlu parkurda yarıştılar. Dereceye giren 1., 2. ve 3’nün madalyalarını Vali Küçük verirken ayrıca tek tek dağlarındaki doğa yürüyüşüne katkıda bulunan  kurumlara teşekkür belgeleri verildi.

 

Vali Küçük ödül töreninin ardından yaptığı konuşmada, “Son iki yıldır Tek Tek dağlarında tabiatın gölgesinde Doğa ve Milli Parklar müdürlüğümüzün himayesinde bu güzel tabiatımızın gölgesinde gençler, sporcular, doğaseverler ve bisikletçiler bir araya geliyor. Bu bir sporu özendirme ama bunun yanı sıra Milli Park ilan edilmiş bu güzel bölgeye Şanlıurfalıların dikkatini çekmek istiyoruz. Gerçekten burası çok güzel bir alan İlkbahar ve Sonbahar’da bu güzelliği görmek mümkün. Burada inşallah bu sene güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız. Burayı doğaseverlerin piknik yapabileceği yürüyüş yapabileceği dinlenebileceği güzel bir alana çevireceğiz. Tabi bunun yanı sıra burada bizim devam eden güzel bir projemiz var. Menengüç ağaçlarını aşılayarak çam fıstığa çevrilmesi projemiz. Burası Şanlıurfa’mızın gözde ve özel bir bölgesi her yıl bu çalışmamızı sürdüreceğiz." dedi.

 

Vali küçük daha sonra Tek Tek Milli Parkında bulunan Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü’ne ait istasyonda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Bölgeyi gezen Vali Küçük piknik yapan vatandaşlarla da sohbet etti. Küçük daha sonra bölgedeki köylerde incelemelerde bulundu.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir