• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Mahalleye dönüşen köy muhtarlarıyla toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Büyükşehir yasasıyla köyden mahalleye dönüşen mahalle muhtarlarıyla Tarsus Belediyesi Belediye Meclis Salonunda köy muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

 

MESKİ yetkilileri ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Elif Sağlam ve Ali Bağrık’ın da katıldığı toplantısında söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, köylerin sorunlarını çok iyi bildiğini, çözüm için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

 

Köylere mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi olarak hizmet vereceklerini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “30 Mart seçimlerinden önce sizlere hizmeti özel idare, Kaymakamlık kanalıyla gerçekleştiriyordu. Yeni yasayla birlikte artık bazı hizmetleri Tarsus Belediyesi olarak bizlerden bazı hizmetleri de Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden sizler ve bizler almak zorundayız. Yeni yasayla bütün köy yolları Büyükşehir’e ait, içme suyu, kanalizasyon ve altyapı hizmetleri Büyükşehir’e ait, yeni yasayla birlikte gerek şehir içi gerekse yeni mahallelerimizdeki ilaçlama, otobüs işletmesi, mevcut otogar, Hal Müdürlüğü, TASKİ Müdürlüğü, Mezbaha hizmetleri, Mezarlık Müdürlüğü Mersin Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil oldu. İlerleyen günlerde teşekkür etmek için bütün köylerimizi tek tek gezeceğim ve köylerimizle ilgili yapılacak işleri yerinde görmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Can, “Yeni yasayla birlikte 30 Mart seçimlerinden sonra bizlerin de yönetim şekli değişti. Yaklaşık gelirimizin ve yönetimimizin %50’si Büyükşehir’e geçti. Ama Tarsuslu olarak hepimiz şanslıyız, 20 yıldır tanıdığımız, bildiğimiz şehrimizin tanıtımında büyük emeği olan Başkanımız Burhanettin Kocamaz Bey Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İnşallah başkanımızın da desteğiyle hem şehir içi hem köylerimiz olarak Tarsus’ta yapılanları ve yapılacakları en iyi bilen kişi olarak da  her zaman desteğini bizden esirgemeyeceğini biliyoruz. Allah’ın izniyle başkanımızla beraber, Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi ile beraber şehrimizin değişimi devam edecek. Allah’ın izniyle bu süreçte 45 mahallemize ve 129 köyümüze hem de kapanan 5 beldemize birlikte hizmet edeceğimizi bilmenizi istiyorum” ifadesini kullandı.

 

Can, ayrıca  toplantı sonunda muhtarların sorunlarını dinledi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir