• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İtalya Trieste`de Muhammedi coşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA - Said-i Nursi Vakfı’nın Avrupa Peygamber Sevdalıları ile birlikte Hz. Muhammed’in (sav) doğumu münasebeti ile İtalya`nın Trieste Kentinde organize ettiği Kutlu Doğum programı, Mahmut Beytorun`un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Hamit Demir`in sunumuyla gerçekleşen programa birbirinden farklı renk ve kültürlerden insanlar katılımda bulunarak Peygambere Salat ve Selamda bulundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Almanya`dan gelen Umut İlahi Grubunun okuduğu Kürtçe Mevlidin merhaba kısmına tüm salon ayakta salavat getirerek güllerle eşlik etti. Program, Umut İlahi Grubunun peygamberi anlatan ilahilerinin yanı sıra seslendirdikleri Kürtçe, Zazaca ve Türkçe ilahilerle devam etti. 

Bu asır Muhammedi sevdanın asrıdır
Programın açılış konuşması Molla Maruf Tanrıkulu Hoca tarafından yapıldı. Programa katılım gösteren herkese teşekkürlerini bildiren Maruf Hoca, “Şüphesiz ki Peygamberi anmak, anlamak ve hayat rehberi olarak kabullenmek bizleri kurtuluşa götürecek ve doğru yolu gösterecektir. Bu asır Muhammedi sevda asrıdır. Sizler ey Müslümanlar Muhammedi sevda tüm kalplerinizde nakş etmelidir. Hz. Peygamber buyurdu: `Sizlere iki şey bırakıyorum. Biri Kur`an-ı Kerim ve diğeri Sünneti seniyemdir. Eğer onlara sımsıkı sarılırsanız asla sapıtmazsınız.` İşte biz Müslümanlar bu ikisine sarılmalıyız." şeklinde konuştu. 

Bu sevda hepimizin sevdasıdır ey Müslümanlar
Daha sonra mikrofona gelen Avrupa Peygamber Sevdalıları yetkililerinden Osman Öztürk, etkinliğe teşriflerinden ötürü herkese teşekkür ederek Hz Muhammed`in (sav) hayatından kesitler sundu. Resulullah`ın ahlakına da değinen Öztürk Hoca, “Peygamber efendimiz, Hz Aişe’nin tabiri ile ete yürüyen Kur’an’dı. Onun ahlakı Kur’an’dı, onun mesajı Kur’an’dı. Hz. Peygamber Efendimizin hayatını da öğrenmeye ihtiyacımız var. O yüce peygamberi iyi anlayan, iyi algılayan, getirdiği mesajları iyi özümseyen Sahabe-i Kiram’ın anladığı şekilde anlamaya ve bu anladıklarımızı da hayatımıza dönüştürmeye bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Cenab-ı Hak bu anlamda haftamızı mübarek eylesin, bereketli eylesin. Kutlu Doğum Haftası’nı hem bireysel olan hayatımızda, hem toplumsal olan hayatımızda samimiyetin doğrultusunda, güzelliğe ulaştırsın.” diye konuştu. 

"Herkes Allah Resulüne muhtaçtır"
Programa Avusturya`dan konuşmacı olarak katılan Nasır Abay Hoca, konuşmasına Allah Resulüne selam göndermekle başladı. Tüm çocukları sahneye çağıran Nasır Hoca konuşmasına şöyle devam etti: "O (sav) alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberdir. Zira İslam davası Allah Resulü (s.a.v) ile sürmüştür. Peygamber Aleyhisselam eğer olmasaydı acaba kainat olur muydu? Allah (cc) ona çok değer vermiştir. Onun için bizler şuanda Avrupa`nın ücra köşelerinde her gün bir yerde Muhammed Aleyhisselatu Vesselamı anmaya, anlamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz. Onun için sizleri tebrik ediyoruz. Rabbim hayrınızı kabul etsin inşallah." diyerek Muhamed`i sevdayı anlattı. 

Erkek ve Kız İlahi Grubu sahne aldı
Verilen aranın ardından Erkek ve Kız İlahi gruplarının seslendirdiği ilahiler tüm katılımcıların takdirini topladı. 

Daha sonra Maruf Tanrıkulu hocanın vahdet duası ile program sona erdi.   (Yunus Can - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir