• DOLAR 32.563
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.924
  • ...
Irak`ta Şiddet Olayları: 22 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak`ın batısındaki El-Enbar`a bağlı Ramadi`nin Endülüs, Cumhuri, Muallimin ve Müstevdi semtlerinde ordu ile silahlı gruplar arasında süren çatışmalarda 11 askerin öldüğü, çok sayıda askerin yaralandığı bildirildi.

Çatışmalarda orduya ait 2`si zırhlı 9 aracın kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Bağdat`ta intihar saldırısı

Öte yandan, başkent Bağdat`ın batısındaki El-Mensur semtinde güvenlik güçlerinin oy kullandığı seçim merkezini hedef alan intihar saldırısında 3 polis öldü, 15 polis yaralandı.

Polisin bölgeyi güvenlik kordonuna aldığı ve muhtemel bir intihar saldırısını önlemek amacıyla oy verme işlemine ara verildiği kaydedildi.

Kerkük`te seçim merkezine saldırı

Kerkük Emniyet Müdürü Ferhat Muhammet Ali, yaptığı açıklamada, Kerkük`ün Vasıti semtindeki seçim merkezine kimliği belirsiz bir kişi tarafından bombalı intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Üzerinde polis üniforması olan saldırganın, güvenlik güçlerine yaklaşarak üzerindeki bombaları patlattığını belirten Ali, saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 8 kişinin yaralandığını belirtti. Ali, intihar eylemcisinin de olay yerinde öldüğünü sözlerine ekledi.

Durumu ağır olan yaralılar, Kerkük Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

Irak`ta Çarşamba günü yapılacak parlamento seçimlerinde görev alacak asker, polis ve sağlık görevlileriyle cezaevindeki mahkumlar için oy kullanma işlemi bugün başlamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir