• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sarıçam'da 'Kutlu Doğum' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Peygamber Sevdalıları Platformu Akdeniz Koordinatörlüğü, Sarıçam ilçesi Kiremithane Mahallesinde ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi. Kiremithane Mahallesi Cuma Pazar alanında düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

 

Ahmet Alagöz Hoca’nın okuduğu Kur’an tilavetiyle başlayan program, Adana Grup Kervan sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Büyük coşkuyla eşlik edilen ilahilerin ardından Kürtçe Mevlid-İ Şerif okundu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Siyer Araştırmacısı Mehmet Emre günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

 

 “Biz her zaman ve zeminde Muhammed diyeceğiz”

Peygamber sevgisini anlatan Emre, “Kim kimi seviyorsa sevsin; biz, her zaman ve zeminde Muhammed diyeceğiz. Biz,  Hz. Muhammed diyeceğiz, çünkü Allah’ın bizden razı olmasını ve bizi sevmesini istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

 

“Sadece biz değil; temizlenmek, arınmak, huzura ermek, hayatını düzene sokmak kısacası kurtulmak isteyen herkesin Hz. Muhammed’i önder edinmesi gerekiyor. “diyerek sözlerini sürdüren Emre, İslam’dan önceki Arap toplumunun yaşantısından örnekler verdi. Emre; “Her türlü kötülüğe bulaşmış bedevilerin yeryüzü yıldızları olmasına sebep olan şey, Hz. Muhammed’i önder ve örnek almalarıydı.” dedi.

 

“Hz Muhammed tarihte kalmış tatlı bir anı değildir”

“Hz Muhammed tarihte kalmış tatlı bir anı değildir” diyen Emre, “O, bin 400 yıl önce yaşamış, adı anılınca salavat getirilen ama mazide bırakılacak bir peygamber değildir. O, Allah tarafından bütün insanlara ve tüm çağlara gönderilmiş yegane önderdir.” şeklinde konuştu.

 

“Hz. Muhammed’i sevmek bedel ister”

Sevginin bedel istediğini ifade eden Emre,  “14 asırdır Müslümanlar bu sevginin bedelini canlarıyla mallarıyla, evlatlarıyla ve özgürlükleriyle ödediler ve ödemeye devam ediyorlar. Mısır’da İhvan mensupları da O’nu sevdikleri için zindanlara atılıp idam cezasına çarptırıldılar. Onlar toplumlarını ıslah etmeye çalışan suçsuz kimselerdi. Tek suçları efendimize olan bağlılıklarıydı ve bunun bedelini ödüyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmaların ardından program, küçük kız çocuklarının okudukları ilahi ve şiirlerle devam etti. Sık sık tekbir ve salâvatlar getirilen etkinlik, İbrahim Bora’nın yaptığı dua ile son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir