• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
Nurlu Doğum Genç'te kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl’ün Genç ilçesinde açık alanda yapılan Kutlu Doğum programına Gençli Peygamber âşıklarının yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

 

Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Mevlid'i Şerif ile peygamber sevdalıları duygu dolu anlar yaşadı. Program Çocuk İlahi Grubu ve Selam İlahi Grubu’nun okudukları ilahilerle devam etti. Peygamber sevdalıları, peygambere olan hasret ve sevgilerini ilahi grubuna salâvat ve tekbirlerle eşlik ederek gösterdiler.

 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Doğu Anadolu Koordinatörü Ahmet Serhat Bayram’ın yaptığı konuşmasının ardından, Molla Sahip Korkutata söz alarak Konuşmasını Zazaca olarak yaptı.

 

Bayram Konuşmasında; Peygamber Sevdalıları olarak Allah’ı ve Resulünü anmaya devam edeceklerini söyledi.

 

"Hz. Resulullah’ın bir topluma girmesiyle o toplum huzur bulacak’’
Kendilerinin Hz. Resulullah’ın bir topluma girmesiyle o toplumun huzur bulacağına inanan insanlar olduklarını belirten Bayram daha sonra‘’ Suriye’de küçücük çocukların başına bombalar yağdıran zihniyet Hz. Resullulah’ın olmayışından kaynaklanıyor. Afganistan Pakistan ve birçok İslam ülkesinde insanların üstüne bombalar yağıyorsa Yahudilerin kurşunları Müslümanları vuruyorsa bu Hz. Muhammed’in olmayışından kaynaklanıyor. Hz. Resullulah’ı tanımadığımız için çocuklarımız uyuşturucuya fuhuşa münkere içkiye ve kumara müptela olmuyor mu?  Biz diyoruz ki Ey Genç’ten Lice ovalarına kadar esrar ekenler, Bu esrarı satarken üç- beş- kuruş kazanayım diye delikanlılarımızı zehirleyenler Muhammed Mustafa’ya gelin. Belki üç kuruş para kazanırsınız. Ama ahiretinizi dünyaya satarsınız. Ey bodrum katlarında içki mekânları açanlar o kulüplere masalar kurup kumar kâğıtları ve kumar taşları dolduranlar; Gelin evler ocakları yıkmayın diyoruz. Bunu anlatmaya çalışıyoruz. Ey Genç delikanlı kardeşlerim Beş vakit namaz, Hz. Resullulah’a iman tek ve eşi benzeri olmayan Allaha kulluk edersek dünyamızda olduğu gibi ahiretimizi de imar etmiş oluruz.’’ İfadelerine yer verdi.

 

"Biz Kuranı yaşayan ve tasdik edenlerdeniz’’
Miting alanında toplanan bayanlara seslenen Bayram,‘’Ey bacılarım başörtülerinizden vazgeçmeyin çocuklarınızı Allah’ı ve Resullulah’ı anlatmaksızın büyütmeyin. Bugün özellikle Anneler ve Babalar bizzat yaşıyor. Hz. Resullulah’ı hayatımızdan çıkardığımız için esrar ve kumara müptela olan ailelerimiz var. Kuran ve Hz. Resullulah’ın örnek almadan iş yeri açanlar ticaret yapanlar sizin Kuran’dan başka bir gayeniz yoktur. Kuran olmadan evlenenler ve yolculuk yapanlar eğer Kuran’a uymazsanız sonumuz hüsran olur. Ey Rabbim şu mekânı dolduran müminlerin lisanıyla sana nidada bulunuyoruz Biz Kuran’dan uzaklaşanlardan değiliz. Biz Kuranı yaşayan ve tasdik eden kullarınızdanız.’’ İfadelerini kullandı.

 

Daha sonara Bingöl'ün kanaat öncülerinde Molla Sahip Korkutata söz alarak, bir konuşma yaptı. Korkutata konuşmasında Hz Muhammed’’in hayatından kesitler sunarak, günümüzde huzurun olmayışının nedenin İslam ve Kuran’dan uzaklaşmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

 

Program yapılan duayla sona erdi. (Salih Torak, Ali Fidancı, Ahmet Becerikli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir