• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Romanlardan 'Kutlu Doğum' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformunun Akıncılar Mahallesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, mahalleli Roman halkın yoğun katılımı gerçekleşti.

 

Kuran tilavetiyle başlayan program, Kervan İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Türkçe Mevlid'i Şerifin de okunduğu etkinlikte hep bir ağızdan tekbir ve salâvatlar getirildi.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Veysi Sonkaya, ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ konusu çerçevesinde, Sahabenin Peygamber efendimize duyduğu muhabbeti anlattı.

 

Peygamberimize olan sevginin Nisan ayıyla sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Sonkaya, “Bu ay bittiğinde de Muhammedi iklimi solumaya devam etmek için büyük çaplı olmasa bile ailemizle birlikte ev içi etkinlikler düzenleyerek O’nun ahlakını tatbik etmeliyiz.” dedi.

 

“O en güzel örnektir”

Dünyanın bir imtihan dünyası olduğuna değinen Sonkaya, “İmtihanı başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorsak Allah’ın Kur’an da bizlere öğütlediği ‘Muhammed’de sizler için çok güzel örnekler vardır.’ şiarını benimsememiz lazım” şeklinde konuştu.

 

Hz. Muhammed’in  hayatı ve ahlakının, Kur’an’ın emrettiği yaşam prensiplerinin uygulaması olduğunu ifade eden Sonkaya, “Efendimiz (S.A.V) hiçbir zaman Kur’an’ın hilafında hareket etmemiştir. Hz Aişe annemize onun ahlakı sorulduğunda; ‘Siz hiç Kur’an okumuyor musunuz? O’nun ahlakı Kur’an’dır.” demiştir.” şeklinde konuştu. 

 

Konuşmanın ardından program, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubunun okuduğu ilahi ve şiirlerle devam etti.

 

Başından sonuna kadar coşkuyla devam eden etkinlik, yapılan duayla son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir