• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PKK 4 Korucuyu Kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beytüşşebap İlçesi`ne bağlı Mezra Beldesi`nde dün akşam saat 10.00 sıralarında köydeki bir düğünden evlerine dönen ve isimleri henüz öğrenilemeyen 5 köy korucusu, köye sızan PKK`lılar tarafından kaçırıldı. İlçe merkezine 20 kilometre mesafede ve ilçenin kuzey doğusundaki dağlık kesimde kalan Mezra Beldesi`nde PKK`lıların kaçırdıkları 5 korucu ile yakınlarda bulunan Kato Dağı`na doğru gitmeye çalıştı. Ancak karanlıktan yararlanan bir korucu PKK`lıların elinden kurtularak Mezra Beldesi`ne geri döndü ve kaçırıldıklarını köyde bulunan koruculara haber verdi.

Yaklaşık 200 silahlı köy korucusunun bulunduğu Mezra Beldesi`nde 4 korucunun kaçırıldığı haberi, jandarmaya haber verildi. Bunun üzerine 4 korucu ile birlikte Kato Dağı`na doğru gittikleri belirtilen PKK`lıların yakalanması amacıyla dün akşam başlatılan takip operasyonu halen devam ediyor.

12 Haziran seçimleri öncesi, aralarında BDP`li Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel`in de bulunduğu konvoy, seçim çalışması için geldikleri Mezra Beldesi`nde korucuların taşlı ve sopalı saldırısına uğramıştı.
Bu olay üzerine PKK, beldedeki vatandaşları tehdit etmişti.


mynet

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir