• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Malatya Peygamber Sevgisini İspatladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Malatya Hayrın Yolcuları Derneği ve Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum Mevlidi yoğun katılımla gerçekleşti. 

Belediye Binası arkası Miting Alanında yapılan etkinlikte platformun üst tarafına “Peygamber Sevdalılarından Mısır Direnişine Bin Selam ” pankartı asıldı.

Sunuculuğunu Aliseydi Karaağaç ve Servet Tokat’ın yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına selamlama konuşması yapan Eğitimci Mesut Gezer, katılımcıları derneğin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirerek konuşmasına başladı. 

Bu yıl tüm Türkiye’de 350 noktada kutlu doğum etkinliği düzenlediklerini belirten Gezer, “Kutlu doğum ayı münasebetiyle siyer yarışması da düzenlemekteyiz. Bu yarışma ile 50 kardeşimizi umreyle ödüllendireceğiz. Bu tür hayırlı programları da fırsat buldukça düzenleyeceğiz.” dedi. 

“Onu (sav) anıyor ve anlamaya çalışıyoruz”
Kutlu doğum programları yapmalarındaki amaçlarından da söz eden Gezer, “Bu etkinlikler ile Hz. Peygambere olan sevgimizi ispatlamış oluyoruz. Bu etkinlikleri vesile kılarak onu (sav) anıyor ve anlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Selamlama konuşmasının ardından Grup Hicret ve Grup Mizgin Hz. Peygamber üzerine bestelenen ilahi ve ezgilerle katılımcıları coşturdu. 

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programda Mısır’daki Müslümanlarda unutulmayarak katılımcılar Rabia işaretleriyle mısıra selam gönderdiler. 

“Onu anmakla gönüllerimiz huzur buluyor”
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin, “Hz. Muhammed’e (sav) olan sevginin önemine vurgu yaparak bu sevgi hepimizi kurtarmaya yetecektir. Onun doğum gününde ona selam gönderiyoruz. Bununla birlikte onu anıyoruz ve anlamaya çalışıyoruz. Onu anmakla gönüllerimiz huzur buluyor, gözlerimiz özlemle doluyor.” dedi. 

“Ona sahip çıkan kazandı, karşısında duran kaybetti”
“Muhammed (sav) yetim doğdu. Hiç kimse yetim çocuk olmak istemezken onu Halime annemiz aldı. Babası yoktur bahşişi iyi değil diye kimse almadı ama onun bahşişini Allah verdi. Muhammed`in (sav) yetimliğine sahip çıkan Halime kazandı, onun ashabına sahip çıkan Necaşi kazandı, onun davasına sahip çıkan Bilal kazandı, Ammar kazandı, Sümeyye kazandı ve onun davasına sahip çıkan herkes kazandı. Bu davaya sahip çıkan herkes kazanacak. Bu dava karşısında duran, ona düşmanlık eden herkes kaybedecek.” ifadelerini kullandı. 

“Kişi sevdiği ile beraberdir hadisi sizi aldatmasın”
Ashap sevgisini ispat etti bizler de Resulullah’ın kardeşleri olarak sevgimizi ispat etmeliyiz diyen Şahin, “Hasan-ı Basri’nin ilginç bir ifadesi var. Diyor ki, Ey kişi! Sakın ‘Kişi sevdiği ile beraberdir’ hadisi seni yanıltmasın. Hristiyanlarda İsa’yı seviyorlar, Yahudilerde Musa’yı seviyorlar. Ama hayatları onların hayatları gibi değil. Hatta onlar o kadar seviyorlar ki, Hz. İsa’yı ilah yaptılar, onu ‘Allah’ın oğlu’ diyecek kadar sevdiler. Ama amelleri Hz. İsa’nın amelleri değil. Hayatları Hz. İsa’nın hayatı değil. Biz Müslümanlarda Resulullah’ı seviyorsak; sevgimizin ispatı ve göstergesi Resulullah’ın ameli gibi amel etmek, onun hayatı gibi yaşamaktır.” dedi. 

“Gelin, Resulullah’ın en önemli sünnetin ihya edelim”
Konuşmasının son bölümünde katılımcılara gelin bir devrim yapalım diyen Şahin, “Resulullah’ın en önemli sünnetini ihya edelim. Her akşam yatmadan evimizde çoluk çocuğumuzla en azından biraz Kur’an okuyalım, anlamını okuyalım. Çocuklarımız Kur’an’ı duysun. Bizlerde Kur’an’ı öğrenelim. Kur’an bize ne diyor, bizden ne istiyor.” şeklinde konuştu. 

Şahin’in konuşmasının ardından program, küçük çocukların seslendirdiği şiirler ve mevlithanların okuduğu mevlit ile devam etti. 

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında başlatılan salavat kampanyasında 551 milyon 470 bin 659 salâvat, 48 Hatim, yüzbinlerce zikir okunduğu açıklandı. 

Program, İmam-Hatip Erkan Dönmez Hoca’nın yapmış olduğu duanın ardında İlahi ekibinin okuduğu ilahi ve ezgilerle gençlerin halay çekmesi ile sona erdi.  (Enis Ağırbaş/ Abdusselam Önen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir