• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Ortaköy'de 3 dilde mevlit etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Peygamber Sevdalıları Platformu, Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy’de (Gırharin)  Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

Köy Meydanı’nda yapılan etkinlikte yoğun katılım dikkat çekti. Cemre FM programcısı M. Salih Şimşek’in sunuculuğu yaptığı mevlit etkinliği Abdurrahim Özgün’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiylesaat: 16.30’da  başladı.

 

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği mevlit etkinliğinde 3 dilde konuşmalar ve ilahiler seslendirildi. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından Eğitimci/Yazar İsmail Çevik, Arapça bir konuşma yaptı.

 

 

“Allah, bize hem hidayet, hem de rahmeti vermiştir”

Çevik şunları söyledi: “Bazen ellerimizi açar ve dua ederiz; Ya Rabbi bizlere hidayet ver diye. Allah, bizlere hem hidayet, hem de rahmeti vermiştir. Hidayet Kur’andır, rahmet ise Hz. Resulullah’tır. Her gün namaza durduğumuzda 17 kez, Allah’tan bizleri doğru yola iletmesini ve kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ulaştırmasını istiyoruz. Nisa süresi 69. Ayette Allah, kendilerinden razı olduğu ve kendilerine nimet verdiklerini sıralamıştır. Bunlar; peygamberler, Sıddıklar, şehitler ve Salihlerdir. Bizlerde Kuran’a ve Hz. Muhammed’e ittiba edersek bu sayılan sınıflarla arkadaş ve cennette komşular olacağız inşallah. Kur’an-ı Kerim’e ittiba etmezsek Taha süresi 124,25 ve 126’ncı ayetlerde belirtilen cezalara müptela olacağız. Bu cezalara müptela olmamak için ayetlerde emredilen emirleri hayatımızda uyarlar ve evlatlarımızın futbolcu ve dizileri bilip takip ettikleri ve bildikleri kadar peygamber ve sahabelerinin hayatlarını da bilip hayatlarında uygularsak onları cehennemde bir odun olmaktan kurtarırız. Allah, bizleri Peygamberimizin şefaatini ve arkadaşlığını hak edecek amelleri hepimize nasip etsin âmin.” 

 

İlahi… Şiir… Mevlit…

İsmail Çevik’in yaptığı konuşmanın ardından platforma çıkan küçük kız çocukları ilahi ve şiirler okudu. Okunan ilahilerin ardından M. Sıdık Aydın ve Ümran Bağış, Mevlid-i Şerif okudular. Daha sonra Yasin Karadağ, Türkçe bir konuşma yaptı.

 

 “Kuran’a sahip çıkmamız lazım”

Cahiliye devrinden bahsederek konuşmasına bağlayan Karadağ, “Allah Resulü, ‘Size iki şey bırakıyorum, kim bunlara sarılırsa yoluna şaşırmaz. Bunlardan biri Allah’ın kitabı Kur’an, diğeri ise benim sünnetimdir.’ diyor. Bu gün Hz. Muhammed’in şahsiyeti aramızda değil, lakin onun getirmiş olduğu ilahi mesaj Kur’an-ı Kerim aramızdadır. Kuran’a sahip çıkmamız lazım.” dedi.

 

Dua ile son erdi

Türkçe olarak yapılan konuşmanın ardından Grup Ensar sanatçıları platforma çıkarak Kürtçe ve Türkçe dillerinde ilahiler seslendirdi. İlahilerin ardından Molla Hadi Çakar’ın yaptığı dua ile mevlit etkinliği sona erdi. Bu arada etkinliğe katılan misafirlere gül suyu ve çeşitli ikramlarda bulunuldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir