• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Çınar`da 6 Öğrenci Görkemli Bir Törenle İcazet Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Sergelya köyünde düzenlenen icazet törenine Çınar ilçe, köy ve çevresinden bir çok vatandaş  katıldı.

Diyarbakır Yenişehir ilçe Müftüsü Alettin Bozkurt, Çınar Müftüsü Şemsettin Şimşek, Bismil Müftüsü Hanefi Ballı, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hasan Tanrıkulu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı icazet töreninde, 6 medrese öğrencisi icazet aldı.

İcazet töreni öncesi söz alan konuşmacılar ilim, medrese geleneği, medreselerin yaşatılması, köylülerin medrese öğrencilerine yaptıkları fedakârlıklardan söz  edildi. 

Törende söz alan Diyarbakır Yenişehir Müftüsü Alettin Bozkurt, medrese geleneğinin, hayatın her alanına yayılması gerektiğini belirterek, “Erkek öğrenciler için açılan medreseler yeterli değil. Kızlarımıza yönelik medreseler de açılmalı, teşvik edilmeli.“ ifadelerini kullandı.

Müftü  Bozkurt icazet alan öğrencilere de seslenerek, “Burada icazet alan medrese öğrencileri, sadece ilim yaymakla yetinmemeli, ameli olarak da İslam’ın insanların hayatında yaşanması için mücadele etmeleri gerekir.“ dedi.

İcazet alan öğrencilerin hocası Molla İrfan Aydın yaptığı konuşmada,  “Yaklaşık 20 öğrenci medresemizde eğitim alıyorlar. Bugün medresemizde eğitim alan 6 öğrenci eğitimlerini tamamlayarak icazet almayı hak ettiler. 1987’den beri medreselerde eğitim vermeye çalışıyoruz. Birçok köyde öğrenci yetiştirip eğitimlerini tamamlayan çok sayıda öğrenciye icazet verdik. Medrsemizde eğitim gören öğrenciler, köylülerin ve hayırseverlerin yardımıyla ayakta duruyor. Bugüne kadar medreseler bu şekilde ayakta kaldı. Medresede eğitim alan öğrenciler, Kuran’ı Kerim, Arapça, Fıkıh, Akide, Tefsir, Hadis gibi birçok ilim okuyarak icazet almayı hak ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

Aydın medrese eğitiminin bölge halkı arasında büyük bir yer tuttuğunu belirterek “İslam dini ilimdir. İlk inen ayette ‘oku’ ayetidir. İmkânlar çerçevesinde her köye bir medrese açılmalı ve bunun giderleri vatandaşlar tarafında karşılanmalıdır“ ifadelerini kullandı.

İcazet töreninden sonra yaklaşık bin 500 misafire yemek ikramında  bulunuldu. Köy halkı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği icazet töreni, vatandaşların icazet alan  öğrencileri tebrik etmesiyle sona erdi.  

 (Vedat Aydın-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir