• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Suruç`ta `Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed (s.a.v)` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Suruç’ta Peygamber Sevdalıları Platformuna üye SuruçYardım Eli Derneği tarafından ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)’ adlı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Sunumunu Ahmet Yılmazoğlu’nun yaptığı etkinlik, Mehmet Koç Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Suruç Remil Yolu İmam Hatip Lisesi arkasındaki miting alanında düzenlenen etkinliğe binlerce Peygamber sevdalısı katıldı.

Mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif sırasında duygulu anlar yaşandı. Daha sonra Peygamber Sevdalıları ilahi grubu ve Suruç kız ilahi grubunun  seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle katılımcıları  coşturdu.

Programa katılan araştırmacı yazar Vedat Turgut Kürtçe bir konuşma yaparak Peygamber(s.a.v)’in hayatından kesitler sundu.

Turgut Konuşmasında, “Köy köy, belde belde, şehir şehir, hatta ülke ülke, bazen binlerce, bazen yüzbinlerce,  hatta bazen  de  milyonlarca insan bir araya gelerek, ne bir parti adına, ne bir şahıs adına, bilhassa Allah Resulü için bir araya gelip sevgilerini ve biatlerini Peygamber (s.a.v)’e  dile getiriyorlar, şükürler olsun.” dedi.

Turgut konuşmasının devamında, “Sahabeler nasıl mallarını, evlatlarını, canlarını Allah Resulüne feda ettilerse, sizde ettiniz. Tıpkı Molla Şükri, Molla Muhyeddin gibi, sizde şehit verdiniz. Müjdeler olsun size. Siz de bedel verdiniz. Rabbim kabul etsin inşallah. Nasıl ki kışın ardından bahar geliyorsa, nasıl şehadet ayı (Şubat ayı) nasıl mustazaflar  ayı (Mart ayı) ardından da Nisan ayı geliyorsa, Nisan ayı ki Peygamber (sav)’in  viladeti içindedir. O ay ki Peygamber Sevdalılarının ayıdır, bayram ayıdır inşallah. İslam baharı gelmiştir müjdeler olsun size. Küfür devri gitti, zülüm devri gitti, Peygamber Sevdalıları devri geldi, Peygamber âşıklarının devri geldi. Hz. Muhammed (s.a.v) devri yine geldi. Anlaşılsın ki, Kürdistan ancak Hz. Muhammed ile kurtuluşa erer. Kürdistan ancak Hz. Muhammed’in yoluyla özgürlüğe kavuşur. Kürdistan ancak kutlu Kur’an’la güzelleşir dedi. Turgut Hoca’nın konuşması sık sık tekbir ve salavatlarla kesildi.

Ayrıca okunan salavatlar, hatmi şerifler ve çekilen  tesbihatların duası yapıldı.

Programda siyer sınavında dereceye girenlere plaketleri Suruç Yardım Eli Derneği Başkanı Müslüm Kötüz tarafından takdim edildi.

Program Mehmet Berk Hoca’nın yapmış olduğu dua ile sona erdi. 

( Ömer Taş-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir