• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
İran: Uçan Kuşu Bile İzliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`ye füze savunma sistemi kapsamında radar yerleştirilmesi tartışmalarının devam ettiği sırada, Çarşamba günü İran Khatam Hava Savunma Üssü`nün komutanı General Farzad Esmaili Al Anbiya`dan kendi uzun menzilli radar sistemlerini tasarlayıp yaptıkları ve başarılı sonuç aldıkları açıklaması geldi.

`CRUİSE FÜZELERİNİ VE UZUN MENZİLLİ STRATEJİK UÇAKLARI YOK EDECEK`
Press TV`ye göre İran ordusunun üst düzey komutanlarından ve Khatam Hava Üssü komutanı olan General Farzad Esmaili bu ileri sistem radarın uçakları, cruise füzelerini ve uzun menzilli stratejik uçakları tespit edebilecek, yakalayacak ve yok edecek kapasitede olduğunu açıkladı.

`BİRKAÇ BİN KİLOMETRELİK MENZİLDE OBJELERİ TESPİT EDEBİLİYOR`
Ayrıca, askeri üssün uzmanları tarafından tasarımı yapılan kozmoz radarın bir kaç bin kilometre menzildeki objeleri tespit edebileceğini ve bu sistemin İran hava savunması envanterine yakın bir gelecekte katılacağını söyledi.

`EN KÜÇÜK HAREKETİ SIKI BİR ŞEKİLDE GÖZLÜYORUZ`
İranlı komutan İran İslam Cumhuriyeti`nin herhangi bir ülkeden yapılacak olası en küçük hareketi sıkı bir şekilde gözlemlediklerini ifade etti.

Esmaili Khatam Al Anbiya Hava Savunma Üssü`nün ülkeye yönelik herhangi bir saldırıyı amaçlayan bir uçağı tespit etme ve yok etme ile yükümlü olduğunu söyledi.

Habertürk


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir