• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
`Resulullah`ı (sav) Nefsimizden Çok Sevmemiz Lazım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Köy Der, Ergani’ye bağlı Özbilek (Memela) köyünde “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” ismiyle Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe Özbilek köyünün yanı sıra çevre köylerden de yoğun bir katılım oldu. 

Sunuculuğunu Mehmet Ulu’nun yaptığı program İsmail Kurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Aksa İlahi Grubu Resulullah üzerine bestelenmiş ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte mevlithanlar tarafından Kürtçe mevlit seslendirildi. Peygamber âşıkları mevlide salavatlarla eşlik etti. 

“Resulullah’ı nefsimizden de çok sevmezsek kâmil imana ulaşamayız”
Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Mehmet Ali Keskin Hoca, peygamber sevdalıları tarafından, peygamber sevdasının aramıza yaygınlaştırmak için etkinlikler düzenlendiğini belirterek, “Onu sevmek için onu tanımalıyız. Dikkat edin! Ancak peygamber sevgisiyle iman kâmil olur. Eğer Resulullah’ı nefsimizden de çok sevmezsek kâmil imana ulaşamayız. Bizler ona minnettarız. Resulullah gelmeden insanlık perişan idi. Eğer Resulullah ve onun yolunun bereketinden olmasaydı bizler de ateşin kenarındaydık. Ölümden sonra ateşe girecektik. Ona minnettarız. Zira onun derdi ümmet idi. onun derdi ümmetin kurtuluşu ve huzuru idi.” dedi. 

Hz Muhammed’in (sav) ümmetini çok sevdiğini belirten Keskin Hoca, “Yavrusu üzerine titreyen bir anneden daha fazla ümmeti üzerine titriyordu. Resulullah vefat etmeden önce ağzında bir şeyler mırıldıyor. Hz Ali dikkat edince Resullah’ın “ümmetim, ümmetim” dediğine şahit oluyor. Eğer peygamberimizin sevgisini her şeyden önce tutmazsak imanımızda büyük bir noksanlık meydana gelir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte sahne alan Aksa İlahi Grubu ile Kız İlahi Grubu Hz Muhammed’i (sav) konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi. Katılımcıların ilahilere nakaratlarda eşlik ettiği görüldü. 

Etkinliğin sonunda Kutlu Doğum ayı vesilesiyle okunan hatim, salavat ve Yasin’ler katılımcılarla paylaşıldı. 

Etkinlik Molla Fedai Çokyaşar Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Veysi Demirci - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir