• DOLAR 32.514
  • EURO 34.594
  • ALTIN 2504.141
  • ...
Hz Muhammed`in (sav) Doğumu Kahta`da Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Kahta`da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük coşkuyla gerçekleşti. 

Binlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum etkinliği Hafız Yusuf Aslan Hoca’nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Kahta Çağrı İlahi Grubu’nun seslendirdiği mevlit-i şerif ile devam etti. 

Etkinlikte Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın yaptığı selamlama konuşmasında, "Eğer Allah’ı sevdiğimizi iddia ediyorsak, Allah bir şart koymuştur. ‘Eğer beni seviyorsanız Muhammed’i (sav) de seveceksiniz.’Vallahi şu kalabalığı gördüğümüz zaman hüngür hüngür ağlamak geliyor içimizden. Çünkü karşımızda Muhammedî bir dalga var, Muhammedî bir sevda var, Muhammedî aşk var, insan ağlamaz mı Muhammed’in aşkına” ifadelerini kullandı.

Aydın`ın konuşmasından sonra Kâhta’da yaptıkları İslami faaliyetlerden dolayı Adıyaman E Tipi kapalı cezaevinde bulunan Mustafa Yetiş, Ahmet Kalan, İsmail Alpaydın, Kamil Demiral’ın gönderdikleri mektubun okunması duygulu anlar yaşattı. 

Program Mithat Aktan’ın okuduğu şiir ve Medine Çocuk İlahi Grubu’nun seslendirdiği ezgilerle devam etti.

İlahi Sanatçısı  Derviş Madsor’un  okuduğu ezgi ve marşlarla coşkulu anlar yaşattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mahmut Akgül Hoca, ”Biz eğer Allah ve resulünün sevdiğimizden dolayı buraya gelmişsek ki şüphe yok bundan, bizler Allah Resulü’nün şu sözünün muhatabıyız; ‘Kişi sevdiğiyle berberdir.’ Sizler kimi sevseniz onunla berabersiniz. İşte bu bağlamda Allah’a şükürler olsun ki bizler. Allah ve Resulü’nü seviyoruz. Bizim amellerimizde taksiratlarımız olsa bile, bizim sahabelerin amelleri kadar büyük amellerimiz olmasa bile, biz inanıyoruz ki bizim Allah ve Resulüne olan sevgimiz, bizi kurtaracak, bizim alınlarımızı ak edecek, yüzlerimizi pak edecektir” dedi.

Tekrar sahneye çıkan İlahi Sanatçısı Derviş Madsor okuduğu marş ve ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Etkinlik Kahta Çağrı Der Başkanı Mehmet Aydın’ın yaptığı dua ile sona erdi.

(Mehmet Eren - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir