• DOLAR 32.488
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2488.897
  • ...
Siirt`te Kutlu Doğum Etkinliği Düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT- Siirt Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte bayanların yoğun katılımı dikkat çekti

Program Şam Salahaddin-i Eyyubi Camii imamı Abdurrahman Eşşuar`ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından mevlidi şerif okundu.

Programa katılan Siirt Kız İlahi Grubu, seslendirdiği ilahilerle halkı coşturdu.

Programda Türkçe bir konuşma yapan araştırmacı yazar Mehmet Arasan, "Yaklaşık sekiz yüz yıl önceydi.Yine ümmetin üzerine bir karanlık çökmüştü. Ümmet darmadağın olmuştu ve ümmet haçlıların esareti altına girmişti. Kudus’ümüz esir alınmıştı.Ama dedemiz Salahaddin-i Eyyubi ümmeti tekrar toparlamak için, ümmeti tekrar bir araya getirmek için şehir şehir, belde belde, köy köy, mahalle mahalle kutlu doğum mevlitleri düzenledi ve hadis dersleri okuttu. Bununla beraber ümmet hücre hücre dirildi. Ümmet kendine geldi ve haçlıları darmadağın etti. Kardeşlerim nasıl ki dedemiz Salahaddin-i Eyyubi bu kutlu doğum etkinlikleriyle, yaptıkları mevlitlerle, okuttuğu hadis dersleriyle bu ümmeti tekrar ayağa kaldırdı ise, Peygamber Sevdalıları olarak bizler de, bu kutlu doğum etkinlikleriyle Peygamberimizin sünnetinden uzaklaşmış bu toplumu tekrar Peygamberimizin sünneti etrafında bir araya getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Etkinlik, araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılınç’ın konuşmasıyla sürdü. Kürtçe konuşma yapan Kılınç, "Ey anneler Allah`ın Resulü size şöyle sesleniyor, ` Ey Müslüman kadınlar çocuklarınızı üç şeyin sevgisiyle büyütün, Allah`ın sevgisiyle, Allah`ın Kitabının sevgisiyle ve Allah`ın Resulünün aşkı ve sevgisiyle büyütün.` O zaman Kuran’ın terbiyesinde yetişen çocuklarınızın size of bile demediğini göreceksiniz. En büyük vazife size düşüyor bacılarım. Siz kucağınızda Musab’ları, Hamza’ları,Bilal’leri büyütmelisiniz. Marks`ın ve Lenin`in uşaklarını, nefsin ve şeytanın uşaklarını yetiştirmemelisiniz değerli bacı ve annelerim." dedi.

Siirt Hidayet İlahi Grubu ve programa misafir sanatçı olarak katılan Mustafa Altıntop’un seslendirdikleri ilahiler halk tarafından beğeniyle ve coşkuyla dinlendi.  

Etkinlik Halit Hoca`nın okuduğu duayla son buldu.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir