• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
1 Mayıs`a DİKKAT! Kaç Çocuk Götürülecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile MEGAM-DER ismindeki bir dernek tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde piknik yapma bahanesi ile götürülerek PKK’lilere teslim edilen 25 çocuktan biri olan 15 yaşındaki Mehmet Sinan Böçküm’ün ailesi oturma eylemine girdi.

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Fiskaya semtinde çadır kurarak oturma eylemi yapan acılı aile, çocuklarının Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından piknik bahanesiyle götürüldükleri Lice’de PKK’ lilere teslim edildiğini söyledi.

“PKK’lılar çocuğumu gasp etti”
Çocuğunun PKK tarafından alıkonulduğunu söyleyen baba Erol Böçküm, oğlunun alıkonulmasının nedeni olarak BDP ve büyükşehir belediyesini gösterdi.

Baba Erol Böçküm, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve MEGAM-DER tarafından düzenlenen geziye götürüyoruz diyerek oğlumu Lice’ye götürdüler. Lice’de bulunan mağara önünde bulunan suyun kenarında güya piknik yapmışlar. Sonrasında 15 yaşındaki çocuklarla geri döndüklerinde karakol yapımını protesto ederek olay bölgesinde kurulan BDP çadırını ziyarete gidiyorlar. Orada sivil giyimli PKK’ liler geliyor ve çocuklarla tek tek tanıştırılıyor. Benim çocuğum da orada alıkonuluyor.” İfadelerini kullanarak çocuklarının kaybolmasında BDP’nin rolü olduğunu ifade etti.

“BDP İl Başkanı oradaydı”
23 Nisan’dan bu yana çocuğundan haber alamadığını ve bunun üzerine BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile görüştüğünü söyleyen baba Böçküm, Zümrüt’ün kendisini oyaladığını ve basın kuruluşlarına da farklı açıklamalarda bulunduğunu söyledi. 

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de çocuğunun kaçırıldığı çadırda bulunduğunu dile getiren Böçküm, “BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile görüştüm. 3-4 gün boyunca beni çocuğun gelecek diye oyaladı. Bugün de gazetede açıklamasını okudum. ‘Çocuk kendi iradesiyle gitmiş’ demiş. Sen çocuğu çadırın önünde gördün mü ki ‘çocuk kendi iradesiyle gitmiş’ diyorsun? Demek ki sen de oradaydın. 15 yaşındaki çocuğun ne iradesi olacak? Oğlumu kandırdılar. Bir iki kelimeyle kafaya alıp çocuğu götürdüler. Ben çocuğumu istiyorum.” şeklinde konuştu.

Bu çocuklar nereye gidiyor?
Son zamanlarda beş yüze yakın çocuğun bu şekilde kandırılarak Diyarbakır’dan bir şekilde götürüldüğünü söyleyen Böçküm, yetkililerin bu olaya karşı duyarsız kalmasına da tepki gösterdi.

Böçküm,  “Bütün yetkililere sesleniyorum, çocuğumu getirsinler. Bugün Diyarbakır’da beş yüze yakın çocuk gitmiş. Kimler eksik diye okullarda ki kayıtlara hiç mi bakmıyorlar? Bu çocuklar nereye gidiyor. Devlet de görevini yapsın. Çocuklara sahip çıkılmazsa işte bu şekilde kandırılıp götürülür.” Diyerek yetkililere sitemde bulundu.

“Çocuğumu bulun!”
Çocuklarını bulmak ümidiyle kurdukları çadırda oturma eylemi yapan Böçküm ailesi ve akrabaları, çocukları bulunana kadar çadırı kaldırmayacaklarını belirterek, kendilerine bunu yapanların bir an önce çocuklarını getirip teslim etmelerini istediler.

Anne Aysel Böçküm ise tüm yetkililere seslenerek çocuğunun biran önce bulunup geri getirilmesi çağrısında bulundu. 

STK’lardan ziyaret
Öte yandan acılı aileye ziyarette bulunan STK’lar gezi bahanesi ile çocukların kandırılıp PKK’ lilere teslim edilmesini lanetlediklerini ifade ederek il sınırları içerisinde faaliyette bulunan tüm STK’ların bu olaya karşı birleşerek buna karşı tepki göstermeleri gerektiğini dile getirdiler.  

1 Mayıs’a dikkat…
Oturma eylemi yerinde bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir şahıs ise verdiği bilgide çocuk götürme eylemlerinin sadece götürülen 25 çocukla sınırlı bırakılmayacağını, 1 Mayıs günü yapılacak olan 1 Mayıs kutlamalarından sonra 100 – 150 çocuk götürüleceği iddiasında bulundu. Ayrıca 23 Nisan günü kaçırılan çocukların üzerinde Suriye Kürdistan’ına gitmek için kesilmiş biletlerinde olduğu gelen iddialar arasında.
(Fikret Özkan-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir