• DOLAR 32.554
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2435.762
  • ...
AA: Kazlıçeşme`de `Kutlu Doğum Haftası` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Göktaş: "Müslümanların sıcak nefesini, Mısır ve Suriye`deki zalimler enselerinde hissetmelidirler, hissettirmeliyiz. Bu güç bizde var"

 Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

Kazlıçeşme Meydanı`nda düzenlenen etkinlik, Kuran tilavetinin ardından, ilahiler ve mevlit okunmasıyla devam etti.

Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş etkinlikte yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed`in yaşaması durumunda Mısır`daki eşkıya rejimin ona düşman olacaklarını ifade etti.

Her gün yüzlerce Müslümanı katleden Esed`i lanetlediklerini dile getiren Göktaş, "Allahım şahit ol biz mazlumlardan, biz İhvanı Müslimin`den yanayız, zalimlerin karşısındayız" dedi.

Göktaş, Mısır`da yüzlerce kardeşlerinin Sisi rejimi tarafından katledildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Müslümanların sıcak nefesini, Mısır ve Suriye`deki zalimler enselerinde hissetmelidirler, hissettirmeliyiz. Bu güç bizde var. Müslümanlar, dindar insanlar Allah`a ibadet eden abid kullar bir adım öne çıkmak, inisiyatif almak zorundasınız. Okulunuzda, iş yerinizde, semtinizde, mahallenizde öne çıkmalısınız. İslam davasına, gariplerin davasına destek olmak zorundasınız. Bu önde olmak, protokol olarak önde olmak değildir. Asla Allah`ın salih kulları geri çekilemezler."

Bir şehrin insanlarının Allah`a iman edip, Peygambere sevdalı olmaları durumunda oranın mamur olacağını söyleyen Göktaş, "Bugün ışıl ışıl ışıklarla donatılmış şehirlerde öyle gençler var ki eroinin, tinerin pençesinde mutlu değiller, mamur değiller. Bir ülke Hazreti Muhammed ile mamur olur. Biz şehirlerin tıkanmış damarlarına Hazreti Muhammed`in sevgisini zerkedeceğiz" diye konuştu.

Göktaş, tek arzularının kıyamet günü Hazreti Muhammed ve sahabeleriyle beraber olmak olduğunu anlatarak, Peygambersiz bir asırda ve peygamberin gelmeyeceği bir dünyada yaşayan insanlar olarak sorumluluğun iyi bilinmesi gerektiğini bildirdi.

Allah Resulü`nün davasını 7 milyarlık dünyaya haykırmak üzere yollara çıktıklarını belirten Göktaş, Allah`ın dininin yayılmasının gökdelenlerin altındaki mescitlerden geçmediğini ve bu nedenle meydanlarda olduklarını dile getirdi.

 

- "Kuran`a uyularak ideal insan olunabilir"

 

Eğitimci Yazar Mehmet Yavuz ise Kuran`a uyularak ideal insan olunabileceğini ifade etti.

Yavuz, Hazreti Muhammed`in hem toplumsal hem bireysel anlamda mükemmel bir eş, baba ve devlet başkanı olduğunu belirterek, O`nun ismi anıldığı zaman sadece salavat getirmenin yetmeyeceğini, peygamberin güzel ahlakı ve yaşam biçiminin toplumdan, içtimai hayattan soyutlanmaması gerektiğini söyledi.

Hazreti Muhammed`in düşmanlarının O`na hiçbir zaman "Sen yalancısın, senin şu hatan var" diyemediğini ifade eden Yavuz, sadece O`nun söylediklerini kabul etmediklerini belirtebildiklerine işaret etti.

Yavuz, Hazreti Muhammed`in Medine`de tam bir adalet toplumu meydana getirdiğini anlatarak, "Savaşların, kaosun, anarşinin hakim olduğu Medine toplumunda, asırlık, devasa sorunları çözmek suretiyle, tam anlamıyla bir huzur toplumu meydana getirdi. O, Kuran`ı öylesine benimsemişti ki bünyesine yansımıştı güzellikleri. Hazreti Muhammed`in kılavuzu Kuran`dır. Hazreti Resulullah`ın en önemli vasfı adaletten ayrılmamasıdır, aleyhine dahi olsa adaletten ayrılmamasıdır. Adalet toplumu olmadan bir insanın ya da toplumun varolması mümkün olmaz. Adaletin olmadığı toplumda, ahlaksızlık ve maneviyatsızlık da eklenirse toplumsal çözülme gerçekleşir" şeklinde konuştu.

Ellerinde Tevhid bayraklarıyla alanı dolduran katılımcılar, sık sık tekbir getirerek, İsrail aleyhine sloganlar attı. Etkinliğe, Mısır ve Filistin`den de katılanlar olduğu görüldü.

Etkinliğin sonunda, makale ve şiir yarışmalarında dereceye girenlerin isimleri açıklandı.

İmam hatip Abdülbari Çelik tarafından okunan dua ile etkinlik sona erdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir