• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Elazığ Belediyesi çalışanları sağlığa yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Sağlık Bakanlığı 2014 yılını Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, Elazığ’da sağlık yürüyüşü düzenlendi. Saat 11.00 de Elazığ Belediyesi’nin önünden başlayan yürüyüşe Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor İbrahim Halil Akkuş, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Selahattin Karakoç ile Belediye çalışanları, sağlık çalışanları ile Elazığlılar iştirak etti.

Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor İbrahim Halil Akkuş, yürüyüşün başlangıcında yaptığı konuşmasında, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından organize edilen Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı etkinlikleri kapsamında nisan ayı yürüyüşünü Elazığ Belediyesi çalışanları ile gerçekleştirmek için burada bulunmaktayız. Her ay düzenlenen bu yürüyüşler ile sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için düzenli yürüyüş yapmamız gerektiği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktayız. Her gün 10.000 adım atmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Bilindiği gibi her ay farklı bir kurum ile yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Müdürlüğümüz ile Belediyemiz arasında yapılan görüşmeler neticesinde bu gün yoğun bir katılım ile yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Elazığ için bazı ortak hizmetler yapmayı planladık. Başkanımızdan obezite ile mücadele kapsamında yürüyüş yolları ve sağlıklı yaşam alanları oluşturulması hususunda söz aldık. Müdürlüğümüz olarak obezite ile mücadelemizi her alanda sürdürmeye devam ediyoruz.  Belediye başkanımıza ve belediye çalışanlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, yapılan organizasyondan dolayı Halk Sağlığı Müdürlüğüne teşekkür ederek, Halk “Halk Sağlığı Müdürümüzün de bahsettiği gibi Elazığ’a yürüyüş yolları ve sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarımıza başladık. Obezite ile mücadelede Elazığ Belediyesi gereken hizmetleri sunacaktır. Bizler bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız. Elazığ için yapılacak olan her türlü organizasyonda yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Yürüyüşe katılan belediye çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

İl Sağlık Müdürü UzmanDoktor Selahattin Karakoç yapılan organizasyonun öneminden bahsederek “Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından organize edilen yürüyüşler ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de her ay düzenlenmeye devam ediyor. Sağlığımızı korumak için düzenli yürüyüş yapmalıyız. Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Yürüyüş Malatya yolu istikametine doğru hızlı bir tempo ile gerçekleştirildi. Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi, Obezite Birimi obezite ile mücadele el broşürü dağıttı.

Yürüyüş sonunda İl Sağlığı Müdürülüğü tarafından hazırlanan limonata, Belediye Başkanı, Halk Sağlığı Müdürü ve İl Sağlık Müdürü tarafından katılımcılara ikram edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir