• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Ağrı`da Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karedeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’da ilk defa açık alanda Kutlu Doğum Etkinliği gerçekleştirildi. Ağır Belediye Otopark alanında saat 13.00’da başlayan Kutlu Doğum etkinliğine Ağrılıların ilgisi büyük oldu.

Etkinlik alanına gelen herkese görevliler tarafından gül suyu ikram edildi.

‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v.)’ temasıyla organize edilen etkinlik İsmail Tufan’ın  okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Cihan Karakoç’un sunuculuğunu yaptığı program Grup Vahdet Mevlithanlarından Suat Nogay, İsmail Tufan ve Bilal Doğan’ın Hz. Muhammded’e duyulan aşkla Kürtçe yazılan Mevlid-i Şerif’in okunması ile devam etti. Okunan mevlidin ardından, Özlem Ajans Sanatçısı Selami Güneş ve Grup Vahdet Sanatçılarından Suat Nogay, Cihad Güler ve Mehmet Nogay’ın Hz. Muhammed’e atfedilen bir birinden güzel eserlerin okunması ile devam etti.

Daha sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Celal Bozdaş bir konuşma yaptı. Celal Bozdaş, Allah’ın emir ve yasaklarına göre hayatlarını sürdürmeleri için, tüm insanlığa peygamber gönderdiğini ifade etti.

“İzzet ve şeref İslam’dadır“
İzzetin de şerefin de İslam’da olduğuna dikkat çeken Bozdaş, "Unutmayınız ki, bu çocuklar Allah’ın birer emaneti olarak sizlere verilmiştir. Ahret gününde bu çocukların sizden davacı olmalarını istemiyorsanız çocuklarınızı İslam terbiyesi ile yetiştiriniz. Peygamberimizin ahlakı ile terbiye ediniz. Babalar birer Ebu Bekir, Ömer ve Hamza olmalıdır. Gençler birer Musab Enes ve Zeyd gibi olmalıdır. Anneler birer Hatice, Fatma, Zeynep olmalıdır." İfadelerine yer verdi.

“Kur’an’ı size unutturmak istiyorlar”
İman ile küfür savaşının Hz Âdem’den bu yana devam ettiğini hatırlatan Bozdaş, “Küfür ehli, zülüm ehli, tuğyan ehli, bu Kur’an ‘ı İnsanlara unutturmak istediler. Fakat Allah bize bir müjde veriyor. Ey insanlar, ey iman edenler uyanık olun gaflet uykusuna yatmayın. Kâfirler istiyor ki o nuru, o ışığı, o sizi kurtaracak olan Kur’an’ı, Peygamberi (s.a.v) unutturmak istiyorlar. Ama sakın unutmayın. Yine Allah müjde veriyor. Korkmayın belki size unutturuyorlar, belki gevşiyorsunuz, belki habersiz kalıyorsunuz. Fakat onların kuvveti o nuru söndürmeye yetmiyor.  Çünkü Firavun’un  gücü Musa’nın sesini kesmeye yetmiyordu. Nemrut’un gücü İbrahim’in sesini kesmeye yetmiyordu. Nasıl ki Ebu cehil o sesi kesmeye gücü yetmiyordu tüm zamanların Ebu cehillerin gücü yetmez o sesi kesmeye.” şeklinde alanda toplananlara hitap etti.

Sanatçıların seslendirdiği eserlerden sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlerinden M. Ali Ortaç Kürtçe bir konuşma yaptı. Ortaç, konuşmasında Hz. Resulullah (s.a.v.)’ın diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının sahnesini her dinleyişinde ağladığını ve İslam Devlet Reisinin, babasını savaşta şehid olan babası için ağlayan yetim çocuk ile birlikte ağladığını vurguladı.

M Ali Ortaç konuşmasını şöyle sürdürdü:” Şimdi bu meydandan liderleri Kominist, Sosyalist olan ve bu meydandan liderleri Kemalist ve Demokrat olanlara meydan okuyarak şunları söylüyoruz. Acaba sormak gerek bugün kendi halkının çocukları için ağlayan bir önder var mıdır? Saydığı o grupların içerisinde söyleyin Allah aşkına var mı böyle bir lider? Bırakın bu liderlerin kendi halkının çocukları için ağlamayı, bilakis kundaktaki çocukların üzerine bomba yağdırarak katlettiklerini gördük. “

Ortaç daha sonra ifadelerini şöyle sürdürdü:” Ey Müslüman Kürt halkı, bizim Dünya ve Ahret özgürlüğümüz hayatını Kur’an ve Sünnet ile dizayn eden liderler iledir. İslam karşıtı Avrupa istiyor ki, biz Müslümanların başlarına İslam’dan habersiz hatta İslam’a düşman liderler getirilmesidir. Belki bu şekilde birçok İslam milletini kandırdılar. Ama Elhamdulillah, Kürt halkı biliyor ki asıl lider ve önder Hz. Muhammed (s.a.v.)’dir, O’nun davasını dert edinmiş Selahaddin-i Eyyubi, Şeyh Ehmedî Xanî, Şehit Şeyh Said-i Palevi ve Bediüzzaman Said-i Kurdi’dir. Onların davası Hz. Muhammed Mustafa’nın davasıydı. Biz Peygamber Sevdalıların davası da Hz. Muhammed’in davası ve yoludur. İslam düşmanları istiyorlar ki, Allah peygamberini ve Allah’ın Kitabını unutalım. İstiyorlar ki bizim coğrafyamız ve memleketlerimize hakim olsunlar.“

Yapılan konuşmanın ardından Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Tiyatro Ekibinin sahnelediği tiyatro gösterimi, sanatçıların seslendirdiği eserler ve Ağrı’nın Kanaat Önderlerinden Burhan Aslan’ın yaptığı dua ile sonlandı.
Programdan sonra Kutlu Doğum etkinliğine katılan Ağrılılar seslendirilen ilahiler eşliğinde halay tuttu.

(Hasan Özbay / Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir