• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
İstanbul Kazlıçeşme`de Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul’un çeşitli ilçelerinden, farklı illerden ve yurt dışından gelen yüzbinlerce peygamber sevdalısı Kazlıçeşme Meydanı’nı doldurdu. Meydanı dolduran yüsbinler Mısır’daki İhvan direnişine destek çıkarak Rabia bayrakları taşıdı. Öte yandan Peygamber Sevdalıları Platformu Mısır’da yaşanan zulme dikkat çekmek için meydanın çeşitli yerlerine Mısır Direnişini anlatan afişler astı. İlahiyatçı Yazar Yunus Emiroğlu’nun sunumunu gerçekleştirdiği program Orhan Aka’nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Kazlıçeşme Meydanını dolduran Peygamber sevdalıları Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilere eşlik ederek Efendimiz (s.a.v)’e olan sevgilerini haykırdı.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği programın açılış konuşmasını yapmak üzere Gazeteci Yazar Mehmet Yavuz Sahneye çıktı. Konuşmasına Peygamber Sevdalılarını selamlayarak başlayan Yavuz, “Muhammet (a.s) kimdir diye başlayacak olursak hazreti Aişe onun ahlakı kurandır demişti. Resullulluah Kuran’ın ete ve kemiğe bürünmüş halidir. Kuranın tarif ettiği eşrefi mahlûkat olan bir zattır. İşte insan kurana uyarak bütün güzellikleri ortaya çıkarabilir ve Allah’ın tarifini yaptığı Ekber bir şahsiyet olabilir. O mükemmel bir eş, baba, tüccar devlet başkanı olmuştur. Biz onun ümmeti olarak sadece salavatlar getirerek ona olan vazifemizi yerine getirdiğimizi düşünürsek yanılırız. Onu içtimai hayattan okullardan soyutlamak devlette, devlet yönetiminden soyutlamakla ona olan vazifemizi yapmış olmayız. Onun güzel ahlakı hakim olmadığı sürece ona karşı vazifemizi yerine getirmiş olamayız. Muhterem kardeşlerim Muhammet (as) Medine’de vardığında ilk işi olarak bütün dünya Müslümanlarını kapsayacak toplumsal bir sözleşme yapmak olmuştur. Ve o tüm Medine’de bir toplumsal mutabakat oluşturdu. Medine de asırlık sorunları çözmek suretiyle tam anlamıyla bir huzur ortamı oluşturdu. Öyle bir güzellik ortaya çıkardı ki bütün güzellikler onun yüzüne yansımıştı. O Hayat nizamının bizatihi kendisidir. O Allah’ın tabiriyle adaleti tesisi etmek akrabalarına iyilik yapmakla emrolunmuştur. Nitekim akrabaları dahi ona karşı çeşitli hileler yapıyorlardı. Buna rağmen o akrabalarına iyilikle muamele ediyordu” dedi.

O EMANETTE EMİNDİ

Allah Resulü’nün emin olduğunu vurgulayan Yavuz, “O emaneti ehline veriyordu. Bir çoban Müslüman olmuş ve sürüsüyle beraber Allah resulüne gelmişti. Resullullah o sürünün bir Yahudi’ye ait olduğunu öğrenince onu hemen göndermiş ve sürüyü teslim etmişti. Evet, o adalet toplumunu bu şekilde oluşturdu” şeklinde konuştu.

İNSANLIĞIN ONUN MESAJINA İHTİYACI VAR

 Resullulah’ı en güzel özelliklerinden biri de Kuran’ın tarifiyle adaletten ayrılmamasıdır” diyen Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü. O bir adalet peygamberidir. Muhterem kardeşlerim bu memleketin halini görüyorsunuz adalet olmadığı zaman buna birde ahlaksızlık eklenirse o toplumun ayakta kalması mümkün değildir. Haramın meşrulaştırıldığı bir ortam laneti ve azabı gerektirir. Şeytani düzenler çok sinsi, bir şekilde özellikle gençliğimizi Muhammet as de n uzaklaştırmak için günahı olabildiğince cazip hale getiriyorlar. Kitle iletişim araçlarıyla neredeyse 24 saatlerini buna ayırıyorlar. Onlar 24 saat çalışıyorlarsa bizler gerekirse 25 saat çalışmalıyız. Bunun için bizler Hazreti Muhammed (a.s)’i alanlara getireceğiz. Bu meydan bunun mesajıdır. İşte bu Kelime-i Tevhid bayrağı insanlığın kurtuluşunun mesajıdır. İslam ülkelerinin, mazlumların, Mescid-i Aksa’nın, Arapların, Mısır’ın Suriye’nin Mymmanr’ın, Arakan’ın bu kutlu mesaja ihtiyacı vardır. Bu vesileyle buraya gelen Peygamber Sevdalısı kardeşlerimi bir kez daha selamlıyorum.”

Tüm güzelliğiyle devam eden programda sahneye çıkan Özlem ajans Mevlidhanlarından Muhammet Nur Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okudu.

BİATIMIZI YİNELİYORUZ ŞAHİT OL YA RAB

Mevlidhanların ardından sahneye Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle coşkulu anlar yaşandı. Ardından sahneye Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mehmet Göktaş çıktı.

İstanbul Kazlıçeşme Meydanında bir araya gelen coşkulu kalabalığa seslenen Göktaş Hoca, “Bizler Allah Resulü (a.s)’e olan biatımızı yineliyor ve biatın birinci maddesini hayatımıza geçiriyoruz. Ey Allah’ın Resulü (s.a.v) senin düşmanın bizim de düşmanımızdır. Mısır Zindanlarında ve sokaklarında Müslüman kardeşlerimiz katleden Sisi kahrolsun. Yine her gün yüzlerce kardeşimizi katleden zalim Esed’di de lanetliyoruz. Kahrolsun Esed, kahrolsun Sisi. Allah’ım şahid ol ki biz Mazlumlardan yanayız. İhvanı Müslimin’den yanayız. Sadece burada kahrolsun demekle de sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşünmeyelim. Eğer orada kardeşlerimizin kanı akıyorsa biz bunun hesabını veremeyiz. Onların imdadına yetişmek bizim boynumuzun borcudur. Şu anda Mısır’da yüzlerce kardeşimizi meydanlarda katlettiler ve yüzlercesini katletmek için bekliyorlar. Mutlaka bir şeyler yapmalıyız. Müstekbirler Müslümanların sıcak nefesini enselerinde hissetmelidirler. Allah’a yalvarıyoruz Rabbim ne yapmamız gerekiyorsa bize onu nasip et. Kardeşlerimizin yardımına ulaşmayı bize nasip eyle. Allah’ın salih kulları yeryüzünün varisleridirler ve yeryüzünün yönetimini ele almalıdırlar. Bu Allah’ın emridir. Müslümanlar ey salih ve dindar müminler, Allah’a ibadet eden abid kullar bir adım öne çıkmak zorundasınız. Okulunuzda, iş yerinizde, semtinizde, mahallenizde bir adım önde olmalısınız. İslam davasına omuz vermelisiniz. Allah Teala bunu bize yükümlülük olarak yüklüyor. Allah’ın salih ve abid kulları yeryüzünün mirasçılarıdır” dedi.

TOPLUMLARI ANCAK MÜSLÜMANLAR ŞEREFLENDİREBİLİRLER

Tüm insanlığın mutluluğa ve şerefe ermesi için Allah Resulü (s.a.v)’ne ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Göktaş Hoca, “Allah’ın şehirlerini ülkelerini ancak Müslümanlar şereflendirebilir mağrur edebilirler. Toplumlar ancak Muhammedi sevdalı gençlerde dolduğu zaman mamur olur. Sokaklar ancak Allah Resulüne iman edenlerle mamur olur ve bu bir görevdir. Aksi takdirde Allah’a iman etmeyenlerin doldurduğu şehirler harap olmuştur. Okullar, sokaklar, mahalleler gergindir. Anneler tedirgindir. Bu gün görünürde binalarla donatılmış öyle şehirler vardır ki gençleri her biri bir köşeye sızmış. Kimi tinerden, eroinden sızmış. Mutlu değiller. Mamur değiller. Onlar ancak Hazreti Muhammet (s.a.v)’le mamur olurlar. Hiçbir düşünce hiçbir proje şehirlere, memleketlere Allah Resulü (s.a.v)’nün verdiği şerefi veremez. Kardeşlerim biz şehirlerin ölmüş damarlarında Muhammedi sevdayı derç edeceğiz. Tıkanmış damarlarını Muhammedi sevdayla açacağız. Caddelerine sokaklarına Allah resulünün sevgisini getireceğiz. Onun için onu iyi tanımamız lazım. Resul’ü tanımamış için dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var. Bu kuralların en başında ona teslim olmak geliyor. Ey Allah’ım şahit ol ki Resulüne teslim oluyoruz. O ne diyorsa odur. Eğer bu gün Müslüman olduğumuzu söylediğimiz halde Peygambere mesafeli duruyorsak kaybetmişizdir. Peygamberin getirdiği ilkeleri örtmeye kalkışanlar kaybetmişlerdir. Ve bizler kaybetmeyeceğiz ve ona canı gönülden, ona teslimiyeti pazarlık meselesi yapmadan teslim oluyoruz. Ey Allah’ın Resulü senin sevgini, senin Rabbinden getirdiğin ilkeleri hayatımıza milim milim yansıtmak için sana söz veriyoruz. Ey Allah’ın resulü seni seviyoruz ve getirdiklerini hiçbir şeye değiştirmemek üzere sana söz veriyoruz. Bizim Rabbimizden bir tek arzumuz var ki kıyamet günü seninle olabilmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ALLAH’IM ŞAHİTLİĞİMİZİ KABUL EYLE

Konuşmasının sonunda tüm Müslümanlara seslenen Göktaş Hoca, “Kardeşlerim bizler bu gün Peygambersiz bir asır ve dünyada yaşayanlar olarak sorumluluğumuzu iyi bilelim. Bizler bundan sonraki nesillere peygamberimizin mesajını haykırmak üzere yollara çıktık. Ve böyle devam edeceğiz. Allah’ım şahitliğimizi kabul eyle. Allah cemiyetimizi, keyfiyetimizi, imanımızı daha ilerilere götürmemiz için bizlere nasip ve müesser eylesin. Ayrıca şu anda Konya’da, Van’da, Malatya, Elazığ gibi birçok yerde Resule olan sevgilerini meydanlardan haykıran kardeşlerimizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

KANAAT ÖNDERLERİ MEYDANDA BULUŞTU

Kazlıçeşme Kutlu Doğum Programı Kanaat önderleri ve STK temsilcilerini buluşturdu. Programa Hür Dava Partici Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR yöneticilerinin yanı sıra Kanaat önderlerinden İslami hizmeti gaye edinmiş Seyda Abdulmecit Saidi, Seyda Celalettin Beşerade, Molla Mustafa Durgun, Abdulkuddüs Yalçın gibi birçok isim katıldı. Yine programa 20 yılını Siyonist İsrail zindanlarından Filistin’li esirlerden Mahmut Attun ve Musa Hakari, , Şam İslam Alimleri Birliği Genel Sekreteri Ebul Hayr Şükri, Mısır’dan Cemaati İslami yetkililerinden Darbe Karşıtı Koalisyon Yöneticilerinden Menduh Ali Yusuf, Muhammed İbrahim, İslam El Ğamri, Irak ve İran Kürdistanı’ndan çok sayıda kanaat önderi katıldı. 

DUALARLA SON BULDU

Mehmet Göktaş Hoca’nın ardından sahneyi yeniden Özlem Ajans sanatçıları ve Peygamber Sevdalıları çocuk ilahi gurubu aldı. Yüzbinlerce Peygamber Sevdalısının coşkulu anlar yaşadığı müzik şöleninin ardından ardından salavat kampanyası sonuçları açıklandı. Program sunucusu Yunus Emiroğlu kampanya sonucunu şu şekilde açıkladı; “Salavat Kampanyası kapsamında 27 milyar 828 milyon, 343 bin 105 salavat, 209 bin 565 Yasin’i Şerif, binlerce hatim ve milyonlarca kelime-i tevhid okundu. Ayrıca Peygamber Sevdalıları platformu tarafından organize edilen şiir ve makale yarışması da sonuçlandı. Makale yarışmasında Tarbzondan Nihat Malkoç “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)” isimli makalesi ile birinci, İzmir’den Esra Akiz bacımız “Yürüyen Kur’an’ın izinde yürümek’ isimli eseriyle ikinci, yine İzmir’den Hatice Demircan ‘üç Kadın Üç Anne’ başlıklı eseriyle üçüncü olmuştur. Şiir yarışmasında ise Adana’dan Yunus Emrah kardeşimiz ‘Ey Nebi’ başlıklı şiiriyle birinci olurken, Kilis’ten Abdulhakim Tekin ‘Sende’ başlıklı şiiriyle ikinci, Diyarbakır’dan Musa Öztürk kardeşimiz ‘Aydınlık Sendedir Efendim’ başlıklı yazısıyla üçüncü olmuştur” şeklinde konuştu.

Program Molla Abdulbari Çelik Hoca’nın okuduğu dua ile son buldu.

Programın ardından alanı terk etmeyen Peygamber Sevdalıları Platformu üye ve gönüllüleri Kazlıçeşme Meydanı’nda temizlik yaptı.

BASIN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Peygamber Sevdalıları Platformunca organize edilen Kutlu Doğum Programına yerel, ulusal ve yurt dışından basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Başta Doğruhaber Gazetesi olmak üzere Rehber TV, İlke Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Cihan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, FOX TV, Habertürk Gazetesi, Habertürk TV, Akit Gazetesi, İstanbul Times, Zeytinburnu Times, Uzay TV, Web Photos, TV 5, Kanal 7, Hürrüyet Gazetesi, Kanal D programı ve Ajans Press programı takip etti.

Öte yandan Rehber TV alana gelemeyen Peygamber Sevdalıları için canlı yayınladı.

(İLKHA-İSTANBUL)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir