• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Biatımızı yineliyoruz şahit ol ya Rab
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 

İSTANBUL- İstanbul Kazlıçeşme Meydanında bir araya gelen coşkulu kalabalığa seslenen Göktaş Hoca, “Bizler Allah Resulü (a.s)’e olan biatımızı yineliyor ve biatın birinci maddesini hayatımıza geçiriyoruz. Ey Allah’ın Resulü (s.a.v) senin düşmanın bizim de düşmanımızdır. Mısır Zindanlarında ve sokaklarında Müslüman kardeşlerimiz katleden Sisi kahrolsun. Yine her gün yüzlerce kardeşimizi katleden zalim Esed’di de lanetliyoruz. Kahrolsun Esed, kahrolsun Sisi. Allah’ım şahid ol ki biz Mazlumlardan yanayız. İhvanı Müslimin’den yanayız. Sadece burada kahrolsun demekle de sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşünmeyelim. Eğer orada kardeşlerimizin kanı akıyorsa biz bunun hesabını veremeyiz. Onların imdadına yetişmek bizim boynumuzun borcudur. Şu anda Mısır’da yüzlerce kardeşimizi meydanlarda katlettiler ve yüzlercesini katletmek için bekliyorlar. Mutlaka bir şeyler yapmalıyız. Müstekbirler Müslümanların sıcak nefesini enselerinde hissetmelidirler. Allah’a yalvarıyoruz Rabbim ne yapmamız gerekiyorsa bize onu nasip et. Kardeşlerimizin yardımına ulaşmayı bize nasip eyle. Allah’ın salih kulları yeryüzünün varisleridirler ve yeryüzünün yönetimini ele almalıdırlar. Bu Allah’ın emridir. Müslümanlar ey salih ve dindar müminler, Allah’a ibadet eden abid kullar bir adım öne çıkmak zorundasınız. Okulunuzda, iş yerinizde, semtinizde, mahallenizde bir adım önde olmalısınız. İslam davasına omuz vermelisiniz. Allah Teala bunu bize yükümlülük olarak yüklüyor. Allah’ın salih ve abid kulları yeryüzünün mirasçılarıdır” dedi.

 

TOPLUMLARI ANCAK MÜSLÜMANLAR ŞEREFLENDİREBİLİRLER

Tüm insanlığın mutluluğa ve şerefe ermesi için Allah Resulü (s.a.v)’ne ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Göktaş Hoca, “Allah’ın şehirlerini ülkelerini ancak Müslümanlar şereflendirebilir mağrur edebilirler. Toplumlar ancak Muhammedi sevdalı gençlerde dolduğu zaman mamur olur. Sokaklar ancak Allah Resulüne iman edenlerle mamur olur ve bu bir görevdir. Aksi takdirde Allah’a iman etmeyenlerin doldurduğu şehirler harap olmuştur. Okullar, sokaklar, mahalleler gergindir. Anneler tedirgindir. Bu gün görünürde binalarla donatılmış öyle şehirler vardır ki gençleri her biri bir köşeye sızmış. Kimi tinerden, eroinden sızmış. Mutlu değiller. Mamur değiller. Onlar ancak Hazreti Muhammet (s.a.v)’le mamur olurlar. Hiçbir düşünce hiçbir proje şehirlere, memleketlere Allah Resulü (s.a.v)’nün verdiği şerefi veremez. Kardeşlerim biz şehirlerin ölmüş damarlarında Muhammedi sevdayı derç edeceğiz. Tıkanmış damarlarını Muhammedi sevdayla açacağız. Caddelerine sokaklarına Allah resulünün sevgisini getireceğiz. Onun için onu iyi tanımamız lazım. Resul’ü tanımamış için dikkat etmemiz gereken bazı kurallar var. Bu kuralların en başında ona teslim olmak geliyor. Ey Allah’ım şahit ol ki Resulüne teslim oluyoruz. O ne diyorsa odur. Eğer bu gün Müslüman olduğumuzu söylediğimiz halde Peygambere mesafeli duruyorsak kaybetmişizdir. Peygamberin getirdiği ilkeleri örtmeye kalkışanlar kaybetmişlerdir. Ve bizler kaybetmeyeceğiz ve ona canı gönülden, ona teslimiyeti pazarlık meselesi yapmadan teslim oluyoruz. Ey Allah’ın Resulü senin sevgini, senin Rabbinden getirdiğin ilkeleri hayatımıza milim milim yansıtmak için sana söz veriyoruz. Ey Allah’ın resulü seni seviyoruz ve getirdiklerini hiçbir şeye değiştirmemek üzere sana söz veriyoruz. Bizim Rabbimizden bir tek arzumuz var ki kıyamet günü seninle olabilmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

ALLAH’IM ŞAHİTLİĞİMİZİ KABUL EYLE

Konuşmasının sonunda tüm Müslümanlara seslenen Göktaş Hoca, “Kardeşlerim bizler bu gün Peygambersiz bir asır ve dünyada yaşayanlar olarak sorumluluğumuzu iyi bilelim. Bizler bundan sonraki nesillere peygamberimizin mesajını haykırmak üzere yollara çıktık. Ve böyle devam edeceğiz. Allah’ım şahitliğimizi kabul eyle. Allah cemiyetimizi, keyfiyetimizi, imanımızı daha ilerilere götürmemiz için bizlere nasip ve müesser eylesin. Ayrıca şu anda Konya’da, Van’da, Malatya, Elazığ gibi birçok yerde Resule olan sevgilerini meydanlardan haykıran kardeşlerimizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir