• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
MEB`den Öğretmenlere Uzaktan Eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EĞİTEK Bilişim Hizmetleri Daire Başkanı Volkan Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`in talimatıyla Türkiye`nin en köklü bilişim altyapılarından birinin kurulduğunu söyledi.

Uzaktan eğitim altyapı bilişim teknolojisi olarak adlandırılan bu yapıyla geçen günlerde yeni göreve başlayacak aday öğretmenlere ulaşıldığını hatırlatan Akçay, ``Bunu Sayın Bakanın talimatıyla bir adım öne aldık. Daha önceki uygulamada öğretmenlerimizi belli merkezlerde toplayıp eğitmek zorunda kaldık. Şimdi öğretmenlerimizin uzaktan eğitim ile oturdukları yerden eğitimine başlıyoruz`` dedi.

Bu uygulamanın ilk dersinin 14 Eylül`de yapılacağını belirten Akçay, ilk ders olan yazılım dersinin kendisi tarafından verileceğini kaydetti. Akçay, dersin bir gün, 17.00-21.00 saatleri arasında düzenleneceğini söyledi.

Akçay, ``Öğretmen evinden, cep telefonundan, bilgisayarından, nereden isterse bağlanacak, istediği yerde, kendi başına, çayını içerek uzaktan eğitime katılabilecek`` diye konuştu.

Bu derse en fazla bin 500 kişinin başvuruda bulunabileceğini söyleyen Akçay, bu uzaktan eğitim başvurularının yarın saat 17.00`ye kadar ``yazilim06@meb.gov.tr`` adresine yapılacağını bildirdi.

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir