• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Batman Üniversitesi çalıştaya katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-İstanbul Bilimler Akademisi (İBA) Vakfı, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Düzce Akçakoca'da gerçekleştirilen ‘Genç Akademisyenler ve Lisansüstü Öğrencileri Yükseköğretim Yeterlilik Çalıştayı’na Batman Üniversitesi de katıldı.

 

 24-27 Nisan tarihleri arasında yapılan panele 11 il ile 15 üniversiteden araştırma görevlileri, doktora ve yüksek lisans öğrencileri katıldı. Panelde, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri Prof Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Mehmet Bulut ve Prof. Dr. Musa Duman genç akademisyenlerin sorularını cevapladı.

 

İstanbul Bilimler Akademisi (İBA) Vakfı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülfettin Çelik, vakfın Türkiye'de eğitim alma sürecinde olan genç akademisyenlerin, eğitim, araştırma, proje, yayın ve sosyal ilişkiler ihtiyaçlarını öncelikle o tarzda örgütleyen Sivil Toplum Örgütü olarak geçen yıl kurulduğunu söyledi. Çelik, öğrencilerin kendilerine yöneltilen sorulara cevaplar vererek ortaya çıkarttıkları sonuçların bugün itibariyle üç ayrı başlıkta toparlanarak ortak çerçeve dahilinde ilgili yöneticilere soru şeklinde yöneltileceğini dile getirerek, onlardan alınacak cevaplarla da herkesin katılımıyla ortak bir yanıtın ortaya çıkacağını ifade etti.

 

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut da bu tür çalışmaların Türkiye'deki yükseköğretimin son yıllarda geçirdiği hızlı değişim ve dönüşümde önemli katkılarının olduğuna işaret etti. Ayrıca Çalıştayda  rektör ve öğretim elemanlarıyla YÖK yeterliliği tartışıldı.  Çalıştay, sonuç bildirgesi ve sertifika töreniyle son buldu.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir