• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Köylerde  Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Köy-Der, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Mirzabey (Mirzebega) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Köy halkının ilgi gösterdiği etkinlik saat 13.30'da başladı.

 

Yakup Yetiş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Rehber Köy-Der ilahi grubunun ilahileriyle devam etti.

 

İlahilerden sonra etkinlik Köy-Der mevlüthanları tarafından okunan Mewluda Muhammed'i ile devam etti.

 

Mewlüdhanlardan sonra etkinlikte bir konuşma yapan Münir Şanlı Hz. Muhammed’in hayatından kesitler sunarak, “O asr, o zaman ve o mekanda Hz. Muhammed (sas) yoksa Hz. Muhammed (sas) hayatı orda yoksa Hz. Muhammed (sas)’in hüküm ve kanunları orda yoksa, o memlekette zulüm vardır, küfür vardır, ahlaksızlıkların hepsi orda vardır. Ki Peygamber (sas) gönderilmeden önce Mekke’de insanların cehalet ve seviyeleri o kadar aşağı inmişti ki, taşlara ibadet ediyorlardı, ağaçlara ibadet ediyorlardı, ateşe ibadet ediyorlardı, küçücük kız çocuklarını toprağın altına koyuyorlardı. Bu akıl işi mi, insan işi miydi? Niye böyle yapıyorlardı, Hz. Muhammed (sas) olmadığı için yapıyorlardı” dedi.

 

Daha sonra ilahi  sanatçıları tekrar ilahilerini seslendirdiler. Okunan ilahilerden sonra kapanış için Molla Yakup Yetiş dua okudu.(Veysi Rüzgar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir