• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
Topsöğüt`te `Kutlu Doğum` etkinliği-foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İlim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İlim-Der), Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Topsöğüt Kasabası’nda ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenledi.

Dörtyol Ağzı dernek binası önünde gerçekleşen etkinliğin sunuculuğunu Ali Seydi Karaağaç, yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mesut Gezer’in İlim-Der adına selamlama konuşması yapması ile devam etti.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Gezer, “Derneğimizi, hafta içi her gün 13.00-16.00 saatleri arasında bayanlara tahsis ediyoruz. Kur’an, siyer, hadis dersleri çalışmalarımız bulunmaktadır. Ayrıca gençlerimiz içinde Pazartesi ve Perşembe günleri akşam namazından sonra Kur’an-ı Kerim dersleri verilmektedir. Pazar günü Akşam ile Yatsı namazları arası tefsir derslerimizin olduğu genel sohbetlerimiz devam etmektedir. Bütün halkımız sürekli olarak davetlidir.” şeklinde konuştu.

Selamlama konuşmasının ardından program Hicret İlahi Ekibi’nin Kutlu Doğum’a özel okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programa misafir konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Menderes Yıldırım Hoca da kısa bir konuşma yaptı. Hz. Peygamber’in sahabelerinden örnekler veren Yıldırım Hoca, “Hz. Peygamber geldiği dönemde; insanlık karanlığa gömülmüş; herkes küfrün, şirkin, zulmün kölesi olmuş, sözüm ona çağın onurluları olarak bilinen kişiler kendi kız çocuklarını diri diri gömmeye başlamış ve bununla gurur duymakta. İşte böyle bir karanlık dönemin nuru, güneşi olarak doğan Hz. Peygamber elbette ki bugünümüzü sağlayan sahabe mektebinin de kurucusudur.” İfadelerini kullandı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin, konuşmasına Hz. Peygamber’in hayatından bölümler aktararak başladı.

“Bu dine sahiplik edenler kazandı”

Hz. Muhammed’e düşmanlık edenlerin isimlerinin lanetle anıldığını vurgulayan Şahin, “ Ebu Leheb Resulullah (A.S)’ın amcası olsa dahi ismi Resulullah’a düşmanlık ettiğinden dolayı lanetle anılıyor ve ebedi cehennemi boylamış. Ebu Cehil hakeza, Ümeyye bin Halef hakeza, As bin Vail hakeza. Onlar kaybetti. Köle olarak alınıp-satılan ama Muhammed (S.A.V)’e iman eden, O’na ashap olan, bu dini yaşayan, bu dine sahiplik eden Bilal’ler kazandı, Ammar’lar kazandı, Sümeyye’ler kazandı. Elhamdulillah bu asrın Müslümanları da kazanacak.” dedi. 

Said Şahin’in Hz. Peygamber’in Sahabelerinden Hubeyb b. Adiy’in hayatından ve şehadetinden kesitler sunmasıyla, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Şahin’in konuşmasının ardından Kürtçe ve Türkçe mevlit okundu. Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Topsöğüt Kasabası’nda 10 Hatmi Şerif, 110 adet Yasin-i Şerif, 470 bin Kelime-i Tevhid, 2 milyon 77 bin 700 adet salavat-ı Şerife okunduğu açıklandı.

Program İmam-Hatip Erkan Dönmez Hoca’nın yapmış olduğu dua ile sona erdi. (Enis Ağırbaş – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir