• DOLAR 32.58
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2432.648
  • ...
Seyid Bilal Şenlikleri Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yukarı Mezopotamya`nın Ehl-i Beyt (Seyidlerin) atası olan Seyid Bilal`i anma ve Becirman şenlikleri başladı. Geçtiğimiz haftadan itibaren Gercüş`e bağlı Vergili (Becirman ) Köyü`nde bulunan Seyid Bilal Hazretlerini anma etkinlikleri ve Becirman şenliklerine vatandaşların ilgisi büyük. 750 yıldır geleneksel olarak yaşatılan etkinliklere yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçinin geldiği bildirildi.

 

Batman`ın inanç Turizmi açısından önemli bir mekân olan Seyid Bilal ve Becirman ziyaretgâhını her yıl 200 bin kişinin ziyaret ettiği ifade ediliyor.
Bu yıl Seyid Bilal ve Becirman şenliklerine sıkı bir şekilde hazırlanan Seyid Bilal ve Becirmanlılar Vakfı`da, köyde ve ziyaretgâhta hummalı bir hazırlık içine girdiler. Vakıf Başkanı Abdülmecit Aslan, `Her yıl köyümüze ve ziyaretgâhımıza on binlerce vatandaş gelmektedir. Amacımız misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktır. Son iki haftadır Köyümüzde hazırlıklar yapmaktayız. Her yıl 8-12 Eylül tarihlerinde yapılan etkinlikler için Valilik, Belediye ve Gercüş kaymakamlığınca yol, su ve konaklama eksiklikleri giderildi. Emeği geçenlere teşekkürler" şeklinde konuştu.

 

Seyid Bilal ve Becirman şenliklerine her yıl olduğu gibi bu yılda yurdun dört bir yanından ve Almanya`dan gelen binlerce vatandaş katıldı. Gelen vatandaşlar özellikle psikolojik sorunları olanları buraya getirdiklerini ve bir gece burada kaldıktan sonra hastaların iyileştiğini belirtiyor.
Şenliklere katılan vatandaşların beraberlerinde getirdikleri kurbanlar ve adaklar kesilerek misafirlere ikram ediliyor.

Faruk Dursun, Seyfettin Yıldırım-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir