• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Madas Der`in Kutlu Doğum Programına Yoğun İlgili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İSTANBUL-Hz. Peygamberin kutlu doğum vesilesi ile Madas Köylüleri Derneği (Madas Der) tarafından Yenibosna Çobançeşme Kültür Merkezinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun katkılarıyla düzenlenen programa Madas Der üye ve gönüllülerinin  yanı sıra Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, Hasan Aşkın, Madas Köyü Muhtarı Aziz Bezin ve heyeti, İstanbul Tokat Dernekleri Federasyon (İSTOKDEF) Başkanı Salih Ün ve yönetimi, Doğruhaber Gazetesi Genel Koordinatörü Abdullah Arslan, Araştırmacı Yazar Abdulkadir Turan ve Araştırmacı yazar Abdulhakim Sonkaya ile yüzlerce Peygamber sevdalısı  katıldı.

Hz. Peygamberi rol model olarak örnek almalıyız

Abdülbari Çelik hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Madas Der yönetim kurulu başkanı Erdal Elibüyük yaptı.

Elibüyük konuşmasında “Bugün Peygamber Efendimize seslenmek istiyorum. Yokluğunda seni özledik. Sana değen rüzgârı, seni örten bulutu özledik. Şimdi Kur’an mahzun, Kur’an öksüz. Seninle Kur’an’ın arasını ayırdık. Gel de bir bak efendim, bu mazlum ümmetin halini, pür melalini.” dedi.

Bozulan toplum ve aile ilişkilerinde Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük bir görev düştüğünü belirten Elibüyük, “Sosyal sorumluluğumuz gereği, bir ümmet olarak Hz. Muhammed’e sorumluluğumuz gereği, toplumun önünde lider olarak, dernek başkanlığımızın gereği ve en önemlisi Allah’a kulluğumuzun gereği, gelin derneğimizin, belediyelerin imkânlarından istifade ederek bu tür etkinlikleri yaygınlaştıralım.” diye konuştu.

Toplumdaki sıkıntı ve bozulmaların temel nedeninin İslami bir yaşantıdan uzak olmak ve insanların rol model olarak Hz. Peygamberi örnek almamaktan kaynaklandığını dile getiren Elibüyük, toplumsal kurtuluşun tek yolunun Hz. Peygamberi örnek almaktan geçtiğini söyledi.

Kum Sanatıyla Siyer-i Nebi

Açılış konuşmasının ardından Siyer-i Nebi’nin Kum Sanatı ile anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Büyük bir dikkatle sinevizyonu izleyenler, hayranlıklarını gizleyemedi.

Program daha sonra Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Yavuz: “İnsanlığın kurtuluşu O’nun ahlakındadır”

Programda Araştırmacı yazar Mehmet Yavuz bir konuşma yaptı.

Hz. Peygamberin, fıtratına yerleştirilen rahmani özellikleri ortaya çıkardığı için mükemmel bir eş ve mükemmel bir baba olduğunu ifade eden Yavuz, Hz. Peygamber’de yalandan, adaletsizlikten zerre olmadığını söyledi.

16. Yüzyıldaki ortaçağ Avrupası’nın vahşi ve karanlık günlerini hatırlatan Yavuz, aynı yıllarda İstanbul’da Fransız bir gazetecinin başından geçen bir olayı anlattıktan sonra, Hz. Peygamberin vahşi bir toplumdan adil bir toplum çıkardığını ifade ederek, “Ne oldu bize? Kendimizi muhasebe etmeliyiz. Eğer elimizden ve dilimizden insanlar emin değilse, kendimizi sorgulamalıyız. Hz. Peygambere karşı sevgi ve muhabbetimizi ifade etmeliyiz. Ancak bunu yaparken onun hayatını örnek almalıyız. Ona tabi olmalıyız. Sünnetini hayatımıza aktarmalıyız. İnsanlığın kurtuluşu Hz. Muhammet’tedir. Kurtuluş Brüksel’de, birleşmiş milletlerde değildir. İnsanlığın kurtuluşu Hz. Muhammed’in ahlakında, hayatındadır.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, küçük kız çocuklarından oluşan ilahi korosu, güzel ilahiler seslendirdiler.

Program Seyfullah Sivi’nin sunduğu şiir dinletisi ve kapanış duası ile son bulurken program, Kanal 60 ve Rehber TV televizyonları tarafından da canlı yayın verildi. (Erkan Yavuz/Enes Durmaz-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir