• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Kuran Medeniyeti Sempozyumu katılımcıları Kızıltepe'ye geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Bu yıl 25-27 Nisan tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen  ve Mardin Artuklu Üniversitesinde  gerçekleştirilen‘Risale-i Nur Ekseninde Uluslararası Kuran Medeniyeti Sempozyumuna  Ortadoğu ve Avrupa’dan yabancı misafirler  de katıldı.

 

Ortadoğu, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’nin birçok ilinden programa katılan misafirler, Mardin’de yapılan sempozyumun ardından Kızıltepe’ye gelerek sohbet niteliğinde düzenlenen  programa  katıldılar.

 

Risale-i Nur talebelerinden rahmetli Mehmet Aydın’ın evinde Kızıltepe halkıyla  buluşan katılımcıların programına,  Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in  yanı sıra bazı kurum amirleri ve Kızıltepe halkı katıldı. Misafirler, ömrünü risaleye adayan rahmetli Mehmet Aydın’ın yakınları tarafından karşılandı.

 

Sohbette sempozyuma Mekke’den katılan Maden Mühendisi İsmail Ersoy Hoca, Üstad Bediüzzaman’ın sözlerinden kesitler sundu. Daha sonra Ali Mülayim Hoca’nın okuduğu dua ve akşam namazının ardından verilen mevlit yemeğinden  sonra, program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir