• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Şırnak Muhammedî sevdasını ispat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nuh Eğitim Der tarafından Peygamber Efendimiz(sav)’in Kutlu Doğumu  münasebetiyle Cumhuriyet Meydanında  13.00’da “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(sav) temasıyla düzenlenen  etkinlikte, Şırnaklıların Peygambere olan sevgisi  ve coşkusu  ön plandaydı.   

 

Aynı saatte Çevre Platformu tarafından   düzenlenen “Termik santrale hayır’’ mitingine rağmen, Şırnak halkı büyük bir katılım gösterdi.

Başta Şırnak halkı olmak üzere çevre ilçe ve köylerden de büyük bir teveccühle katılımın olduğu etkinlikte yapılan konuşmalarda, Şırnak halkının Peygamberine olan sevgisi vurgulandı.

 

Ellerinde tevhit bayrakları ve tekbirler eşliğinde alana giriş yapan vatandaşlar güzel görüntüler oluşturdu.

 

Kutlu Doğum etkinliğinde Mısır unutulmadı. Kürtçe ve Türkçe pankartlarla 529 kişinin idamı kınandı. Ayrıca kalabalık hep bir ağızdan ‘’Mısır’a selam direnişe devam’ diyerek yaşanan  kanunsuzluğa tepki gösterdi.

 

Gökhan Ulalı’nın Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda,  Araştırmacı  yazar Molla Mahmut Kılıç ve Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mahmet Göktaş Hoca birer konuşma yaptılar.

 

Kutlu Doğum etkinliğinde katılımcılar hep birlikte salavat ve tekbirler getirilirken, ilahi ve ezgi sanatçıları da Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen birbirinden güzel eserler seslendirerek alandaki Peygamber Sevdalılarını coşturdu.

 

 ‘’Hz.Muhamme’din(sav) misafirlerisiniz’’

Programın açılış konuşmasını yapan araştırmacı yazar Mahmut Kılıç,Kürtçe yaptığı konuşmasında, katılım gösterenlerin Hz. Muhammed’in (sav) misafirleri olduğunu belirterek, “Sizler Nuh Eğitim Der’in  misafirleri değilsiniz, sizler Hz. Muhammed Mustafa’nın misafirlerisiniz. Peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Ensariler de sizin gibi bayanlar  ayrı yerde erkekler ayrı yerde onun gelişini bekliyordu  ‘Telael Bedru Aleyna’ nidalarıyla… Size müjdeler olsun. Şimdiki Ensariler sizsiniz ve kıyamette o Ensarilerle beraber olacaksınız inşallah.” dedi.

 

Bizler Resulullah’ı unutmadık ve unutmayacağız’’

Kılıç konuşmasının sonunda, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunarak , “Peygamberimizin şahsiyeti yürüyen bir Kur’an idi, kocaman bir camii idi. Peygamberimiz 23 yıl tebliğ yaptı. Resulullah cahiliyet toplumunu İslam’la şereflendirdi. Peygamberimiz insanlara bir model ve en büyük rehberdir. Resulullah dünyamızı güneş gibi aydınlattı. Eğer Hz. Muhammed’i (sav) rehber edinirsek, memleketimiz hayatımız aydınlanır. Hz. Muhammed’in olmadığı bir dünya karanlığa gömülür. Allah bizleri Hz. Muhammed’in yolundan ayırmasın. Allah bizleri mahşer gününde sevdiklerimizle  haşr  etsin.”  sözlerine yer verdi.

 

Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş da,  Zeyd Bin Harise’yi(ra) örnek vererek başladığı konuşmasında, Allah-u Teâlâ’nın onu kölelikten, ordu komutanlığı şerefine götürdüğü belirterek, “Ey Şehri Nuh’un çocukları, Ey Şırnak Halkı! Eğer siz bu bölgede, bu coğrafyada adınızı duyurmak istiyorsanız, vallahi ne kömürle duyurabilirsiniz,  nede başka bir şeyle. Adınızı sadece Resulullahı severek, O’nun eteğinden tutunarak ancak sesinizi duyurabilirsiniz . İslam ile tanışmak onunla şereflenmektir. Sizler ancak Hz.Muhammed’in yolunda giderek aziz olabilirsiniz. Gelin hep beraber Hz.Muhammed’i herkesten çok sevelim, O’nun hayatını öğrenelim, öğretelim. Kıyamet gününde bize neyle geldin diye sorulduğunda kıldığımız namazlarla, yaptığımız amellerle geldik diyeceğiz fakat şöyle de diyelim. Bizler Hz.Muhammed’in aşkı ile geldik. Çünkü kişi sevdiği ile beraberdir. Çocuklarımızda bu sevgiyi aşılayalım ve onlara sahip çıkalım .” dedi.

 

Programda kutlu doğum  ayı münasebetiyle halkın zikir ve salavat kampanyalarındanda verilen ve yetişen sonuçlara göre 27 milyon 634 bin 193 salavat, 10 bin Yasin 33 adet hatim okunduğu duyuruldu.

 

Program Molla Yahya Külter’in yaptığı dua ile son buldu. (Ekrem Payan/Muhammed Müldür-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir