• DOLAR 32.537
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.909
  • ...
Arapça bilgi, şiir ve metin  yarışmalarının finalistleri belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İmam Hatip Liseleri arası “5. Arapça Bilgi ve Etkinlikler Bölge Finali” Batman’da gerçekleştirildi. Batman’da 9 ilin katılımıyla Batman Üniversitesi Konferans Salonunda saat 09.00’da yapılan yarışma, Arapça Bilgi Yarışması, Arapça Şiir Yarışması ve Arapça Metin Canlandırma olarak üç dalda yapıldı.

İl genelinde bilgi yarışmasında birinci olan Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şırnak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mardin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şanlıurfa Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Van Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hakkari Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bitlis Tatvan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri yarıştı.

Daha sonra şiir ve metin canlandırma ile hitabet yarışmasında birinci olan İmam Hatip Lisesi öğrencileri, performanslarını sergiledi.

Bilgi yarışmasında Bitlis Tatvan Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci olurken, Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Şanlıurfa Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü elde etti.

Şiir yarışmasında Van Merkez İskele Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Siirt Merkez İbrahim Hakkı Hz. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Hitabet yarışmasında Batman Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Şanlıurfa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Hakkari Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmada birinci gelen öğrencilere tablet bilgisayar, ikinci ve üçüncü gelen öğrencilere ise çeşitli hediyeler verilecek.

Yarışmalarda birinci olan iller Türkiye finaline katılacak. 

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir