• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Maden`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Yeni İhya Der Maden Temsilciliği tarafından Elazığ’ın Maden ilçesinde “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (sav)” adıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik Belediye çay bahçesinde düzenlendi.

İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlik, saat 13.30’da Zülfü Dinç’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde İbrahim Güngüren Hoca tarafından Türkçe mevlit okundu. Mevlit esnasında bazı katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Mevlitten sonra Yeni İhya Der Maden Temsilciliği Başkanı Mehmet Karaca selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşması akabinde sahne alan Ergani Mizgin İlahi Grubu sanatçıları Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenmiş ilahiler seslendirdi.

“Onu anmak için değil, anlamak için buradayız”
Programda konuşan Hasan Şahin Hoca, bu etkinliğe Hz Muhammed’i (sav) anmak için değil anlamak için geldiklerini belirtti. Müslümanların Peygamberi yeterince tanımadıkları siteminde bulunan Şahin Hoca, “2 yıl önce Ankara’da düzenlenen bir Kutlu Doğum etkinliğinde katılımcılara soruldu, Muhammed kimdir, Muhammed denilince aklınıza ne geliyor? Alınan cevaplar şöyle: “O bizim peygamberimizdir, o iyi bir insandır, onu Allah (cc) bize göndermiştir. Bazıları da o Müslümanların peygamberidir, demişlerdir. Bu tablo bize Peygamberimizi yeterince tanımadığımızı gösteriyor.” dedi.

“Allah (cc) ve melekleri ona salat ederler”
Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hz Muhammed (sav), Allah (cc) ile insan arasında bağı kuran insandır. Ahzab suresinde buyrulduğu üzere Allah ve melekleri ona salat ederler. Bizim onurumuzu yerlerden göklere yükselten o insanın üzerine Allah’u Teala salat getiriyor. Meleklerden de salat getirmelerini istiyor. Ta ilk insanın yaratılışında melekler insanın yeryüzünde kan döküp fitne çıkaracaklarını belirtmişlerdi. Allah’u Teala Resullah Efendimize risalet verdiğinde, ilk insanın yaratılışını meleklere hatırlatarak adeta diyor ki, “Ey melekler, Mekke’de doğan o nura bir bakın. Onun sayesinde âlem can buldu. Âlem onunla kendine geldi. Ben onun ismini sizin için de anıyorum.”

Günümüz Müslümanlarının Kuran’dan uzaklaştıklarını ve sorunlarla karşılaştıklarını belirten Şahin Hoca konuşmasının sonunda, “Sahabeleri ve kendimizi kıyaslayalım. Hangimizin evinde günlük Kur’an okunuyor? Hangi anne-baba çocuğuna, “Şöyle bir gel buraya. Bu Kur’an bize Allah Resulü aracılığıyla Allah (cc) tarafından gönderilmiştir. Bakalım bizden ne istiyor? Diyen kaç kişi var. Ya da ben 5 ayet biliyorum ve bunu hayatımda uyguluyorum, diyen kaç kişi var. İslam âleminin durumuna bir bakın. Her türlü haksızlık, zulüm, gözyaşı, sefalet, açlık ortada. Çünkü Kur’an’ı hayattan uzaklaştırdık. Kendi heva, heves ve nefsimizle hareket ettik.” dedi.

Etkinlikte kız ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi, şiirler okundu.

Kutlu doğum ayı münasebetiyle okunan hatim, yasin ve salavatların katılımcılarla paylaşıldığı etkinlik, Mehmet Karaca Hoca’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir