• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Bingöl`de Arapça Bilgi ve etkinlik yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Merkez Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu`nda düzenlenen yarışma öncesinde konuşan Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, imam hatip neslinin tekrar bir yıldız gibi doğmaya başladığını söyledi.

Yarışmaya 10 ilden okulların katıldığını belirten Sarı, "Bu nesil, inşallah asrın nesli olacak. Malumunuz 1.5 milyar İslam alemini teşekkür etmemize rağmen dünyanın gerisinde kalmışız, gelişen teknolojiye ayak uyduramamışız, dünyayı iyi okuyamamışız" dedi.

Her dakika, her saniyenin çok kıymetli olduğunu ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Çünkü, ağır coğrafyanın ortasında bulunmamız münasebetiyle ve bir imam hatip girişimi olması nedeniyle bu ağır yük bizim omuzlarımızda. 1952`den beri imam hatip kendine olan güveni hiçbir zaman zedelemedi."

Yarışmada, şiir bölümünde Bingöl Selahaddin Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Bildik, hitabette ise Kars Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hüsamettin Şan birinci oldu.

Arapça Bilgi Yarışmasında Erzurum Yakutiye Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği elde etti.

Yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi. Dereceye girenlerin 16-17 Mayıs`ta Eskişehir Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde gerçekleştirilecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandıkları bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir