• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
DEDAŞ'ın bozduğunu kim düzeltecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –  Kızıltepe’de DEDAŞ ekiplerinin evinin elektrik sayacını kendisinden habersiz olarak değiştirdiğini  ifade eden Abdurrahman Kurt adlı vatandaş, DEDAŞ’ın elektirk sayaçlarını karıştırarak komşusunun sayacını kendisinin evine taktığını söyledi. Durumu DEDAŞ bildirdiğinde ise kurum yetkililerinin kendisine “Kendinize bir elektrikçi bulup mührü sökün ve sayaçların yerlerini değiştirin, biz sonradan gelip mühürleyeceğiz.” dediklerini aktardı.

 

Kurt, olayı şöyle anlattı:  “ Mardin DEDAŞ ekibi  Ocak ayında bizden habersiz gelip elektrik sayacımızı değiştirmişler bir de benim ile Suriyeli olan komşumun sayaç yerlerini yanlışlıkla benim elektrik sayacımı onun yerine onun sayacını da benimkinin yerine takmışlar. 3 ay sonra fark ettik. Kızıltepe’deki DEDAŞ Müdürlüğüne başvurduk. Yapılan sayaç değişikliğinin yanlış yapıldığını söyledik. Bize dediler ki  ‘Elektrik borcunuzu sıfırlayın gelip yerlerini değiştireceğiz.’ Bir buçuk haftadır bekliyoruz ama gelip değiştirmiyorlar komşumla beraber tekrar DEDAŞ a gittiğimizde ise bize siz kendinize bir elektrikçi bulup mührü sökün sayaçların yerlerini değiştirin biz gelip mühürleyeceğiz diyorlar ilk defa böyle saçma bir şey onlardan duyuyoruz.” İddiasında bulundu.

 

Yetkililerden sorunlarına  çare beklediklerini söyleyen Kurt, “Biz mührü kopardığımız zaman suçlu duruma düşeceğiz. Başka bir ekip geldiği zaman sayacı mühürsüz görse bize ceza yazar şuan mağdur durumdayız. 3 ay boyunca benim kullandığım elektrik tüketimi komşuma komşumun kullandığı tüketim ise bana geliyordu. Yetkililerden bir an önce bu mağduriyetimizi giderip sorunumuzun halletmelerini bekliyoruz. ” (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir