• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vatandaşlardan hastane kantinlerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır'daki kamu ya da özel hastanelerin kantinleri ile buralara yakın olan büfelerde satış satılan ürünlerin çok pahalıya satıldığını ifade eden vatandaşlar yetkililerin bir önce harekete geçmelerini gerektiğini söyledi.

 

Hastane kantinlerinde bisküvi, meyve suyu ya da oturup içmek zorunda kaldıkları bir çayı piyasadaki fiyatının iki katına almak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin buna bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söyledi.

 

“Herkes vatandaştan bir şey koparmanın peşinde”

Şanlıurfa’da oturduğunu söyleyen hasta yakınlarından Eyüp Yoldaş, “Buraya hastamızı getirdik. Hastaneden memnunuz ama bu tür alışveriş yerlerinden memnun değiliz. Büfelerdeki fiyat oranları yüksektir. Mesela, çayı 1 TL’den satılacağına 50 kuruştan satılırsa daha iyi olur. Vatandaş, bu uygulamadan faydalanır. Şu an gördüğüm şey, herkesin vatandaştan bir şeyler koparma peşinde olmasıdır. Yetkililerden destek istiyoruz. En kısa zamanda bir çözüm bulsunlar ve bu tür durumların varlığından haberdar olsunlar.” dedi.

 

Hasta yakınlarından Şerif Duman, uygulamadan memnun olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:  “Ben hasta yakınıyım. Mesela çörek 1 TL’ye , simit 1.25 TL’ye, çay ise 2 TL’ye satılıyor. Böyle bir uygulama hiçbir yerde görmedim. Gece gündüz burada kalmak zorunda olan parasız insanlar var. Buraya uygun fiyata satış yapan bir lokanta açmaları gerekiyor. Bu tür değişiklikler yapılırsa memnun oluruz.” İfadelerini kullandı.

 

Hasta yakınlarının şikâyetlerinin yerinde bir şikâyet olmadığını söyleyen bir büfe çalışanı Mehmet Aras ise yaptıklarının haklı bir uygulama olduğunu söyledi. Aras, "Biz burada 3 kişi çalışıyoruz. Bizim kiramız ve giderlerimiz var. Bu giderlerimizi karşılamak için ister istemez ürün fiyatlarını yüksek tutmak durumundayız." dedi.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir