• DOLAR 32.564
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.165
  • ...
Derin Devletin Sesi, israil`in Sözcülüğünü Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in sözcüsü gibi davranan Hürriyet, Filistin`de girdiği seçimlerden zaferle çıkan bir siyasi parti olan Hamas`ı, terör örgütü gibi göstermeyi sürdürdü.

Hürriyet, İsrail istihbarat servisi Şin Bet’te dayandırdığı haberinde Hamas`ın Türkiye’de yeni elemanlar toplamak ve Ortadoğu’daki operasyonların bazılarını yönetmek için bir komuta merkezi kurduğu iddiasını içieren kurgu bir habere yer verdi.

 

İsrail gazetesi Jerusalem Post`u kaynak gösteren Hürriyet, Hamas`ın Türkiye’deki varlığının, yakın zamanda Batı Şeria ve Kudüs’te faaliyet gösterdiği öğrenilen 13 terör hücresiyle ilgili soruşturma sırasında ortaya çıktığı şeklinde mesnetsiz ve ahlaksız bir iddiayı sütunlarına taşıdı.

 

Sık sık derin ilişkileri ile gündeme gelen ve Türkiye kamuoyunca safı bilinen Doğan Grubuna ait Hürriyet, Şin Bet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Hamas’ın Çin’de kara para akladığını da iddia etti.

İsrail ve Hürriyet, Hamas`ın Çi`nde kara para akladığı, Türkiye`de ise militan toladığı şeklindeki haberle bir taşla birkaç kuş vurduğu gözlerden kaçmıyor.

İsrail ağzını kullanan Hürriyet`in haberinin, Türkiye`nin İsrail`e yönelik müeyyideleri ve Çin`in bağımsız Filistin devletini tanıyacağını açıklamasının ardından gelmesi manidar.

Hürriyet`in, haberi, Gazze`yi yöneten Hamas`ı uluslararası bir terör örgütü gibi sunması Hürriyet`in, Türkiye-İsrail sorununda tarafını seçtiği yorumlarına neden oluyor.

Timetürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir