• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
`21. Yüzyılda Abdullah Olmak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Eğitim, kültür ve yardım faaliyetleri yapmak üzere Marmara Üniversitesi’ndeki öğrencilerin kurduğu Rehber Gençlik Kulübü ilk programını gerçekleştirdi. Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsü Teknik Eğitim Fakültesi’nin C Blokunda bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Siyer Araştırmacısı Muhammed Emin Yıldırım Hoca katıldı.

Programın selamlama konuşmasını kulübün danışman Hocası Doç. Dr. Gülgün Uyar, açılış konuşmasını Rehber Gençlik Kulübü Başkanı Remzi Bezekçi yaparken günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmayı da Siyer Araştırmacısı Muhammed Emin Yıldırım Hoca gerçekleştirdi. Program okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı.

“Kulübü İslam’ın hizmeti için bir araç olarak kullanacağız”
İman etmiş gençler olarak İslam’ı hayatlarının her alanına müdahil olan bir olgu olarak gördüklerini ifade eden Rehber Gençlik Kulübü Başkanı Remzi Bezekçi, “İslam hayatımızın her alanına hükmeden bir dindir. Bizler hayatlarımızın 4 veya 5 yılını üniversite kampüslerinde geçiriyoruz. Bundan dolayı bizler her şeyden önce yaratılışımızın asıl gayesi olan Allah’a kul olma gayesini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bundan dolayı da üniversitelerde de Allah’a hakkıyla kul olabilmek ve İslam’ı hakkıyla yaşayabilmek için gayret sarf ediyoruz. Bu kulübü kurmamızdaki amacımız da bunu araç olarak kullanarak asıl gayemizi gerçekleştirmektir. Ve bu kulübü insanlara ulaşmada bir araç olarak kullanmaktır.” diye konuştu.

“Kulübün nice güzel çalışmalara daha imza atacağından eminiz”
Çiçeği burnunda bir kulüp olan Rehber Gençlik Kulübü’nün programı için bir araya geldiklerini söyleyen Kulübün Danışman Hocası Doç. Dr. Gülgün Uyar ise, “Bu kulübü kuran ve içinde yer alan arkadaşlarımız hem duyarlı hem de gayretli arkadaşlarımızdırlar. Her şeyden önce de nezaket sahibi arkadaşlarımızdırlar. Toplumumuza ve kültürümüze her açıdan uyan düşünce ve çalışmalar içerisindeler. İnşallah bundan sonra da nice güzel program ve çalışmaları olacaktır. Bizler bundan eminiz.” dedi.

Kulübün ve çalışmalarının hayırlara vesile olmasını dileyen Siyer Araştırmacısı Muhammed Emin Yıldırım Hoca, “İlk dersimiz Abdullah olmak. Sonuna kadar kulübünüz Abdullah olma adına güzel temsiliyetler ifade etmesini Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

“Yaratılışımızın asıl gayesi Allah’a kul olmaktır”
Abdullah olmanın Allah’u Teâlâ’nın insanları yaratırken onlara biçtiği bir rol olduğunu ifade eden Yıldırım, “Kur’an-ı Kerim’de birçok yerde onlarca ayette yaratılışımızın maksadının Allah’a kulluk olduğunu okuyoruz. Bunu da elhamdülillah Müslümanlar olarak biliyoruz. Kul olma vazifelimizin bilincindeyiz. Ancak gerçek manada ne kadar bu kulluğu yerine getirebiliyoruz? Ne kadar Abdullah olabiliyoruz? Bu sorular asıl meseleler olarak karşımızda duruyor. Elhamdülillah şehadet cümlesi ile beraber bu İman dairesi içine dâhil olduk ve Allah’a kul olduk. Bu kulluğu muhafaza etme adına gayretimiz ne düzeyde? Allah’a kul olmak adına hayatımızda neler var? Allah bizden kulluk adına bir şeyler isterken, bizden istedikleriyle kul olarak bizim onun karşısına koyduklarımız, ona ait, ona has kılarak yaptıklarımız ne kadar Rabbimizin hoşnut ve memnun olduğu şeylerdir. Asıl üzerinde durmamız gereken ve düşünmemiz gerekenler bunlardır.” diye konuştu.

“Hakiki manada kul olmak için bu beş mesaja dikkat edin!”
Abdullah olmanın bazı ipuçlarını vermek istediğini anlatan Yıldırım, “Bunun 5 mesajı vardır. Birincisi marifet, ikincisi muhabbet, üçüncüsü merhamet, dördüncüsü muvazanet ve beşincisi de mükellefiyettir. Kulluğun beş tane önemli noktası bunlardır. Yani Allah’a kul olmak, Abdullah olmak ve bunu hayatının her alanında yaymak için bizden beklenen, bizden istenen şeylerdir. Gerçek manada kul olmak meselesi konuşulduğu zaman bu saydığımız 5 madde işin olmazsa olmazlarıdır” dedi.

“Tevhidi öğrenmek olmazsa olmazlarımızdan olmalıdır”
Tevhidi ve bunun basamaklarını öğrenmenin her kul için olmazsa olmazlardan olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yani Ulûhiyette tevhidi, yani Allah’tan başka ilah olmadığını, Ubudiyette tevhidi, Allah’tan başka ibadet edilecek olmadığını, Rububiyette tevhidi, Allah’tan başka hüküm koyacak olmadığını kavramak ve bunu tam anlamıyla hayatımıza tesis etmektir. Eğer temel bu manada sağlam atılırsa 21. asırda Abdullah olma adına biz de adım atmış olacağız. Allah hepimizi bu bahtiyarlar zümresinden eylesin İnşallah” diye ifade etti.

Yıldırım, konuşmasını yaptığı dua ile sonlandırdı.

Mısırlı Müslümanlar da unutulmadı
Kulüp öğrencileri Mısırlı Müslümanları da unutmadılar. Rehber Gençlik Kulübü öğrencileri konferansın yapıldığı salonu Mısırlı mazlum Müslümanların simgesi olan Rabia işaretleri ile süsleyerek “Marmara’dan Mısıra Bin Selam” yazılarını astı.

“Katılımcılara Kur’an-ı Kerim hediye edildi”
Konuşmaların ardından Rehber Gençlik Kulübü Başkanı Remzi Bezekçi tarafından Muhammed Emin Yıldırım Hoca ve Doç. Dr. Gülgün Uyar’a plaket takdim edildi. Programın sona ermesinden sonra salondan çıkan öğrencilere kulüp tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi. 

(Enes Durmaz / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir