• DOLAR 32.526
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2489.027
  • ...
Hacı Adayları Tavaf Provası Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlahiler ile Kur`an-ı Kerim`in okunduğu seminerde, bazı hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hacı adaylarına seslendiği konuşmasında, bu yıl 964 bin kişinin hac için başvurduğunu hatırlatarak, haccın 3 aşamadan oluştuğunu söyledi.

Birinci aşamanın hacca hazırlık, ikinci aşamanın haccın eda edildiği dönem, üçüncü aşamanın da hacdan sonraki dönem olduğunu belirten Keleş, ``Hacı olmak mı hacı kalmak mı zor` diye sorarsanız, hacı kalmak daha zordur. Hacda elde ettiğimiz manevi kazanımları muhafaza edebilmek önemlidir`` dedi.

Hac ibadeti sırasında organizasyonda bazı sıkıntılar olabileceğini ifade eden Keleş, hacı adaylarının kurallara uymasının önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmalardan sonra hacı adaylarına ihrama nasıl girecekleri uygulamalı anlatıldı. Adaylar, hacda okunacak duaları hep birlikte tekrarladılar.

Verilen bilgilerden sonra hacı adayları niyet ederek, Kocatepe Camisi içinde kurulan Kabe maketinin etrafında tavaf provası yaptılar.

Çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten hacı adayları, duygularını ``Allah çağırdı inşallah gideceğiz, Allah herkese nasip etsin. Gidip gelenlerden eylesin`` sözleriyle dile getirdiler.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir