• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
Liseli öğrencilerden kutlu doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Okulun spor salonunda düzenlenen etkinlik saat 13.00’te başladı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte ilahiler ve şiirler okundu.

“Hz. Muhammed’in mesajını hayatımızın her alanında yaşamalıyız”

Kutlu doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan okul öğretmenlerinden Abdurrahim Kızılşeker, Hz. Muhammed’i tanıdıktan sonra onun mesajını hayatımızın her alanında yaşamak gerektiğine vurgu yaptı. Hz. Muhammed’in inancını pratiğe yansıtmanın öneminden söz eden Kızılşeker, “Eğer Allah’ı sevdiğinizi iddia ediyorsanız Hz. Muhammed’e uymalısınız. Eğer ona uymuyorsanız demek ki Allah’ı sevmiyorsunuz. Söz, ispat ister. Bunun ispatı ona tabi olmakla gerçekleşir.” dedi.

“O en güzel örnektir”

Peygamber’e itaat etmenin Allah’a itaat olduğunu belirten Kızılşeker, “O, en güzel örnektir. Örnek bir aile reisi, örnek bir komutan ve örnek bir devlet başkanıdır. O, takvanın ve kulluğun zirvesindedir. Peygamberimiz dinin samimiyet olduğunu belirtmişti. Allah’a karşı onu görüyormuşçasına ibadet etmekle, peygambere karşı onun yolundan yürümekle, Kuran’a karşı içindeki mesajlara göre hayat sürmekle, mü’minlere karşı onlara eli ve diliyle zarar vermemekle samimi olunur.” İfadelerini kullandı.

Kızılşeker son olarak, “Bugün meydanlarda ve alanlarda peygamberi anabiliyoruz. Yalnız onu anmak yetmemektedir. Peygamberimizi anlamak, anladıktan sonra mesajını ve hayat tarzını hayatın her alanında yaşamak gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Ömer Yıldırım’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

(Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir