• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ortaöğretime Geçiş Sınavı için toplantı yaptılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl’de İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Ortaokul Müdürlerinin katılımıyla ‘’Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’’ Analizi ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Merkez ve ilçelerdeki tüm Ortaokul Okul Müdürleri ile Anadolu Öğretmen Lisesi Toplantı Salonunda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav Sistemi ile ilgili sınav analizi ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, düzenlenen Bilgilendirme toplantısında; “28-29 Nisan tarihinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavında herhangi bir aksaklık ve sıkıntı yaşanmaması için en büyük destekçimiz siz eğitim yöneticilerine büyük görev düşmektedir.’’dedi.

Sınav takvimine göre derslerin işlenmesi konusuna değinen Sarı, ‘’ Biz eğitim yöneticileri olarak amacımız 28-29 Nisan’da yapılacak olan sınavda elimizden geleni yaparak başarıyı yakalamaktır. 2013-2014 eğitim öğretim sürecimiz devam etmekte, 28-29 Nisan tarihinde yapılacak ortak sınavların mevcut 4 sınav yaptık, önümüzdeki günlerde yapılacak sınavda siz değerli müdürlerimizin katılımıyla çok başarılı geçeceğine inancım tamdır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında Türkiye ortalamasındayız, bu başarıda sizlerin gayretli ve özverili çabasıyla başarılmıştır.’’diye konuştu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin bu yıl ilk defa uygulanmasına dikkat çeken Sarı,  şunları söyledi: ‘’okul yönetici ve öğretmenlerin daha dikkatli olmasını müfredat programlarının sınav tarihlerine kadar mutlaka bitiştirilmesi gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Yapılacak bu sınavın ana ekseni okulun ve öğrencinin etkinliğini arttırmak olduğunu unutmayalım.’’

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir