• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Malatya`da Kutlu Doğum etkinliği hazırlıkları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA – Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Malatya İlmi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (İLİM-DER), yapacağı etkinlik ile ilgili tüm çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

“Gönül isterdiki her eve bir Kur’an-ı Kerim verelim”
Dernek adına basın açıklaması yapan İlim-Der Başkanı Eyüp İçli, “ Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed’ temasını kutlu doğum etkinliklerimizde işliyoruz. Bu temaya uygun olarak da her eve bir Kur’an-ı Kerim hediye etmeyi düşündük. Bu vesile ile beldemizde, yaklaşık 300 haneye Kur’an-ı Kerim dağıttık. Gönül isterdik ki her eve bir Kur’an dağıtalım ama mevcut imkanlarımız ancak buna el verdi.”dedi.

Yeşilyurt ilçesi Topsöğüt Kasabası’nda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren İçli,  “Yüzlerce el ilanı ile birlikte büyük ve küçük afişler bastırıp beldemizin her tarafına astık. Halk otobüslerine, esnaflarımıza ve ev ev gezerek halkımızı bu etkinliğimizden haberdar ettik. Beldemizin giriş ve çıkışlarına da bez afişlerimizi astık. Kutlu doğum etkinlikleri kapsamında salâvat kampanyamızda oldu. Bu kampanyamızın da afişlerini beldemizin her bölgesine astırdık. Belde halkını da salâvat, hatim ve kısa süreler okuma konusunda teşvik ettik.” İfadelerini kullandı.

Kutlu doğum etkinliğine yoğun katılım beklediklerini belirten  İçli, “26 Nisan Cumartesi Günü saat 16.30’da Topsöğüt Kasabası Sancaktar Mah. Dörtyol Ağzı’nda açık alanda yapacağımız etkinliğe tüm Malatya halkını davet ediyoruz ” Şeklinde konuştu.

(Enis Ağırbaş – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir