• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Üsküdar`da korkutan yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alevleri gören bina sakinleri çocuklarını da alarak kendilerini dışarı attı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede çatının tamamını saran alevlere Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın saat 17.00 sıralarında Esatpaşa Mahallesi, Karlıdere Caddesi, Numara 3`teki binada başladı. Henüz bilinmeyen nedenle çatıda başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri gören vatandaşlar yanlarına çocuklarını da alarak sokağa koştu. Bazı vatandaşlar arabalarını kurtarmak için adeta zamanla yarıştı. Yapılan ihbarlar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Akşam saatlerinde etkisini arttıran rüzgar nedeniyle alevler kısa sürede çatının tamamını sarınca çevredeki binalarda da panik yaşandı. Çatıdaki bazı lastiklerin de tutuşmasıyla alevler metrelerce yüksekliğe ulaştı.

Bu arada yangın nedeniyle mahalleyi saran yoğun duman dışarıdaki kadın ve çocuklara da zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar zehirlenme tehlikesine karşı çocuklarını alarak uzaklaştı. Yangın sırasında ilginç olaylar da yaşandı. Bir vatandaş balkondaki çamaşırlarını kurtarmak için 2 kattaki evinin balkonuna tırmandı. Balkondan içeriye giren vatandaş ipteki çamaşırları içeriye koyduktan sonra binadan ayrıldı. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmalarından sonra kontrol altına alındı.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında büyük maddi hasar meydana geldi. Görgü tanıkları, alevlerin çatıdan başladığını ve kısa sürede büyüdüğünü söyledi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

CİHAN

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir