• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
Erdoğan: "Hiçbir ihanet o zalimlerin yanına kalmamıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL-  İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, (ÖNDER) İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İstanbul Sinan Erdem Spor Kompleksinde bir program düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programa, bazı Bakanlar, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

“Resulü Ekrem efendimiz bir müjdeciydi”

Önder İHL Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından hazırlanan Kutlu Doğum programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yanan kalbe devasın sen, bulunmaz bir şifasın sen. Habibi Kibriyasın sen. Muhammed Mustafa'sın sen… Rabbim bize onun sancağı altında olmayı nasip etsin. Ona ümmet olmayı, onun ayak izinden gitmeyi, şefaatine nail olmayı nasip etsin. Resulü Ekrem efendimiz bir müjdeciydi. Yağmur gibi inen bir rahmetti. O mübarek başından, ayağına kadar tavrıyla kalbinden ve dilinden temerrüm ettikleriyle o tam anlamıyla bir hikmetti. Şairlerin dahi ona övgü yazmaktan sakındığı bir insandı. Peygamber efendimiz kendisinin ilim ve hikmet şehri olduğunu buyuruyor.

 

İmam hatip öğrencilerini farkı kıran Kur’an'la birlikte, Hz. Peygamberin hayatını öğrenmelidir. O kadar bahtiyarım ki imama hatibe gittim, orada okudum, ilim şehrinin havasını teneffüs ettim ve oradan mezun oldum. O kadar gururluyum ki 4 çocuğumun imam hatip okullarına Kuran terbiyesiyle yetişmiş olmaları beni mutlu etti. Yine 28 Şubat'ta kapılarına kilit vurulmuş imam hatiplere eski hürriyetlerini kazandırdık, hizmet etmeye şerefine nail olduk.” diye konuştu.

 

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Eğer şahsıma 12 yıldır başbakanlığımda en mutlu eden şey nedir diye sorsalar, bunu söyle bakalım derseler, İmam Hatip okullarına yeniden can suyu vermek şerefi yetecektir. Bir tek gencin Kur’an ışığında yetişmesini temin edebildiysek, o eser ebediyete kadar bizimle gelecek. Önemli olan baki eserler bırakabilmektir. İnşallah kıyamete kadar kapanmayacak amel defterleriyle kucaklaşmak bizim gayemizdir. Peygamberimiz veda hutbesinde 2 emanet bıraktığını duyurmuştu. 'Ey müminler iki emanet bırakıyorum. ' Allah'ın kitabı Kur’an ve Peygamber Efendimizin sünnetidir. Dikkat edin birilerinin söylediği sözler değildir.” dedi.

 

Konuşmasında Fethullah Gülen grubuna da değinen Erdoğan “Şu veya bu kişi değil! Allah’ın kitabı ve habibinin söyledikleri bizim için esastır. Birilerinin dediği gibi 'Pensilvanya'daki zat söylediyse doğrudur' demek yanlıştır. Hayır, böyle bir şey söylemek insanı sapkınlığa götürür. O sadece sevgili peygamberimize aittir. Başörtüsüne sırtını dönüp, zalimlere tebessüm edenler Arafat'a sırtını dönenlerdir. Müslümanların seslerini gizlice dinleyenler, mahremine girenler, gözetleyenler sonra tehdit ve şantaj olarak kullananlar. İnsana dair ne kadar şerefli değer varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir. Emin olunuz hiçbir ihanet o zalimlerin yanına kalmamıştır ” ifadelerini kullandı. (Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir